back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ανάνηψη για τα δημοτικά ιατρεία της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Υποστελεχωμένα λειτουργούν τα δημοτικά ιατρεία της Αθήνας καθώς έχουν λήξει οι συμβάσεις εργασίας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.  Παράλληλα έχουν λήξει και τα κοινωνικά προγράμματα  που φιλοξενούνταν στα δημοτικά ιατρεία προσφέροντας κοινωνικές υπηρεσίες στους δημότες.

Δύσκολο θα είναι το έργο αναβάθμισης των ιατρείων από την  νέα δημοτική Αρχή καθώς οι προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικοί αφορούν  8μηνες συμβάσεις εργασίας, με αποτέλεσμα την συνεχή εναλλαγή ιατρών. Προβλήματα υπάρχουν και στις υποδομές κάποιων εξ αυτών, όπως το δημοτικό ιατρείο Πετραλώνων, το οποίο, ωστόσο αναμένεται να μεταφερθεί σε άλλο κτίριο.

Οι δημότες

Ο Αθήνα 9.84 συνομίλησε με δημότες, οι οποίοι ανέδειξαν ως κύρια προβλήματα την έλλειψη γιατρών, που έχει ως αποτέλεσμα την μεγάλη καθυστέρηση στον προγραμματισμό των ραντεβού και τη συχνή αλλαγή του ιατρικού προσωπικού.

Τα σχέδια του δήμου Αθηναίων

Να υπενθυμίσουμε ότι η νέα δημοτική Αρχή προχώρησε ήδη στην προκήρυξη θέσεων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων και παραϊατρικού προσωπικού που θα συμβάλουν αποφασιστικά στην καλύτερη λειτουργία των δημοτικών ιατρείων και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των κατοίκων της Αθήνας σε επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

«Η πρώτη μου εικόνα καθώς επισκέφθηκα όλα τα δημοτικά ιατρεία, είναι ότι δεν είναι στη καλύτερη δυνατή κατάσταση αναφέρει στον Αθήνα 9.84 ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, υπεύθυνος για τη διεύθυνση Υγείας Μανόλης Καλαμπόκας. «Το πλάνο μου είναι να αναδιοργανωθούν και να στελεχωθούν. Σε κάποια πράγματα φταίει ο δήμος σε κάποια όχι. Υπάρχει έλλειψη προσωπικού, υλικών κλπ ωστόσο υπάρχει πολύ καλό και φιλότιμο  προσωπικό. Όσον αφορά στο ιατρείο των Πετραλώνων ψάχνουμε αυτή την περίοδο κτίριο για να μετακινηθεί».

«Επίσης», προσθέτει ο κ. Καλαμπόκας «πρέπει να να τα διαφημίσουμε και να ενημερώσουμε τους δημότες για την ύπαρξή τους και τι παρέχουν, να έρθει ο κόσμος και να ζωντανέψουν πάλι. Έχουμε δύο πολύ ωραίες κτιριακά υποδομές στην Σαρανταπόρου στα Πατήσια και στη Χανίων στη Κυψέλη, οι οποίες  όμως είναι άδειες. Αναγνωρίζω το γεγονός ότι αν ο ασθενής δεθεί με έναν γιατρό και μετά από 8 μήνες αυτός αλλάζει, δεν είναι ό,τι καλύτερο. Δυστυχώς στη παρούσα συγκυρία  μπορούν να γίνουν προσλήψεις μόνο με 8μηνες συμβάσεις. Μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε μόνιμες προσλήψεις. Προκηρύχθηκαν ήδη 30 θέσεις ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων και παραϊατρικού προσωπικού με πρωτοβουλία του δημάρχου και δική μου. Επίσης υπάρχει πλάνο για την πλήρη στελέχωση του ιατρείου της Κυψέλης. Θα γίνουν 21 προσλήψεις εκτός των ήδη προκηρυχθέντων».

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα