back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κ.Τσιάρας: Nα αφήσουμε τη Δικαιοσύνη ανεξάρτητη και ελεύθερη

Διαβάστε επίσης

Στην αναγκαιότητα να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη ανεξάρτητη και ελεύθερη να κάνει τη δουλειά της αναφέρθηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη ,λόγω του εορτασμού του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας σε ένα σύντομο χαιρετισμό του, ανέφερε ότι μπορεί να υπάρχουν και υπάρχουν προβλήματα στο χώρο της Δικαιοσύνης, αλλά επισήμανε ότι «όλοι είμαστε συντελεστές σε αυτό που λέγεται Δικαιοσύνη και πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει. Να αφήσουμε την Δικαιοσύνης ανεξάρτητη και ελεύθερη» .

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, επισήμανε ότι η Δικαιοσύνη είναι ταυτόσημη με την ελευθερία, ενώ σημείωσε ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι σήμερα γιορτάζει η πόλη των Αθηνών και η Δικαιοσύνη, καθώς από εδώ ξεκίνησε το ταξίδι εδώ και χιλιετίες. Και προσέθεσε με νόημα: «Κάναμε βήματα μπροστά, αλλά κάναμε και βήματα πίσω και το πολιτικό σύστημα πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του».

Κριτική στη Δικαιοσύνη άσκησε ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός επισημαίνοντας και από την πλευρά του ότι η

«Αδήριτη ανάγκη περιφρούρησης της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης επιβεβαιώνεται καθημερινά με ολοένα μεγαλύτερη ένταση».

«Ύψιστο χρέος των συλλειτουργών της Δικαιοσύνης είναι να διαφυλάξουμε το κύρος της στα μάτια των πολιτών. Όταν οι λειτουργοί της αλληλοκατηγορούνται για διασυνδέσεις με την πολιτική εξουσία, αυτοαναιρούνται ανάλογα με την εκάστοτε πολιτική συγκυρία και αντιφάσκουν, ασχέτως πού βρίσκεται η αλήθεια, ένα είναι βέβαιο: ότι η δικαιοσύνη αυτοϋπονομεύεται, το κύρος της τιτρώσκεται και η ίδια τραυματίζεται βαριά στα μάτια των πολιτών, που προσβλέπουν σ’ αυτή για την αναγνώριση των δικαίων τους», τόνισε ο κ. Βερβεσός.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα