back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μ. Σχοινάς: Δεν εργαλειοποιούμε τις αξίες μας

Διαβάστε επίσης

«Oι λαϊκιστές θα πρέπει να φοβούνται τις αξίες μας και όχι το αντίθετο», τόνισε ο υποψήφιος Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς στις επίμονες ερωτήσεις που δέχθηκε για τον τίτλο του χαρτοφυλάκιό του για την προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής.

«Δεν πρέπει να τσιμπάμε όταν εκείνοι προσπαθούν να εργαλειοποιήσουν τις αξίες μας», συμπλήρωσε. Επεσήμανε ότι αντιλαμβάνεται «το να είσαι Ευρωπαίος» με το «να προστατεύεις του πιο ευάλωτους στην κοινωνία, να παρέχεις εκπαίδευση και πρόνοια υγείας, ασφάλεια στα σπίτια και τους δρόμους, να είσαι ανοικτός στον κόσμο και να δίνεις βοήθεια στους λιγότερο τυχερούς».

Ο υποψήφιος Έλληνας Επίτροπος στη βασική του ομιλία επεσήμανε επίσης ως βασικά χαρακτηριστικά της πολιτικής του χαρτοφυλακίου του την εστίαση στον «άνθρωπο» και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Επίσης χαρακτήρισε κρίσιμη τη στήριξη προγραμμάτων που συνδέουν τους Ευρωπαίους με στόχο να επιστέφει προστιθέμενη αξία στις χώρες τους (πχ Erasmus+) ενώ υποστήριξε ότι οι ευρωπαϊκές πολιτικές θα πρέπει να ξεκινούν από τοπικό επίπεδο και να καταλήγουν στις Βρυξέλλες.

Η ΕΕ και η Τουρκία θα πρέπει να επανεξετάσουν και να «φρεσκάρουν» τη συμφωνία για το μεταναστευτικό, υποστήριξε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, κατά την ακρόασή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τόνισε ωστόσο ότι βρίσκονται εν εξελίξει συζητήσεις με την επίσκεψη Αβραμόπουλου, Ζαχόφερ στην περιοχή.

Γιάννης Παπαγεωργίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα