back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Μιλτ. Βαρβιτσιώτης στον Αθήνα 9.84: “To μεταναστευτικό θα μας προβληματίζει επί πολλά χρόνια ακόμα. Η προηγούμενη κυβέρνηση έφτιαξε ένα ατελέσφορο σύστημα ασύλου και πρέπει να τελειώνει”

Διαβάστε επίσης

“To μεταναστευτικό θα μας προβληματίζει επί πολλά χρόνια ακόμα. Η προηγούμενη κυβέρνηση έφτιαξε ένα ατελέσφορο σύστημα ασύλου και πρέπει να τελειώνει. Στη Βουλγαρία ολοκληρώνεται η διαδικασία μέσα σε τρείs μήνες. Στην Ελλάδα απαιτούνται 12 χρόνια” δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στον Αρη Τόλιο ο αναπληρωτής ΥΠ.ΕΞ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Στο προσφυγικό μεταναστευτικό γνωρίζαμε την κακή κατάσταση που παραλάβαμε, όμως δεν είχαμε προβλέψει τις αυξημένες ροές τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο, που μας οδήγησαν σε κινητοποίηση σε διεθνές επίπεδο με την επίσκεψη των ΥΠ.ΕΣ Γαλλίας και Γερμανίας σε Αγκυρα και Αθήνα, αλλά και στο εσωτερικό με την άμεση αλλαγή του νόμου για το άσυλο.

Ο κ.Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι η χώρα μας δεν έχει πρόβλημα να αυξηθεί η χρηματοδότηση στην Τουρκία,εάν το απαιτούν οι ανάγκες , αρκεί να επωμίζεται σοβαρά το ρόλο της φύλαξης των θαλασσίων συνόρων της και να μην συνεχίσει το εκβιαστικό παιχνίδι που κάνει ο κ Ερντογάν με την αυξομείωση των ροών. “Οσοι είναι Σύροι και έρχονται στη χώρα μας από την Τουρκία , δεν είναι πρόσφυγες και βάσει της κοινής δήλωσης ΕΕ- Τουρκίας, πρέπει να επιστραφούν στη γείτονα”, είπε ο κύριος Βαρβιτσιώτης.

Για την ΕΕ, ο αναπληρωτής ΥΠ.ΕΞ, ανέφερε ότι δεν έχει επιδείξει ομόθυμη στάση, γι αυτό – όπως είπε – πάμε σε συμφωνίες προθύμων. “ Αυτή δεν είναι και πολύ ευρωπαϊκή αντιμετώπιση”, κατέληξε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα