back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Νέα περιστατικά βανδαλισμών στα Εξάρχεια

Διαβάστε επίσης

Μια μόλις εβδομάδα μετά την ανάπλαση που έκανε ο δήμος Αθηναίων στην πλατεία Εξαρχείων, με στοχευμένες ενέργειες, φαίνεται πως το… παρακράτος κάνει πάλι την εμφάνιση του.

Οι τοιχοκολλημένες αφίσες που είχαν αφαιρεθεί από τα συνεργεία του δήμου επέστρεψαν και πάλι “στην θέση τους”.

Το μπρούτζινο άγαλμα « Οι τρεις έρωτες» της πλατείας γέμισε από αφίσες του αντιεξουσιαστικού χώρου στην πέτρινη βάση του.

Στο τμήμα του αγάλματος που είχε καθαριστεί από τα συνεργεία του δήμου έχουν γίνει πάλι παρεμβάσεις με σπρέι ενώ επέστρεψαν τα πανό που είχαν ξηλωθεί στο μπροστινό μέρος της πλατείας.

Στην αποκαρδιωτική αυτή εικόνα προστίθενται τα καθημερινά φαινόμενα από τις σπασμένες λάμπες φωτισμού και τα σκουπίδια που αφήνουν πίσω τους άτομα που περνούν το βράδυ στην πλατεία.

Την ίδια στιγμή τα συνεργεία καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού του δήμου κάνουν σε καθημερινή βάση υπεράνθρωπες προσπάθειας τόσο για την αποκατάσταση των λαμπτήρων όσο και για την διατήρηση της καθαριότητας.

Μόνιμη κάτοικος σε δρόμο με θέα την πλατεία Εξαρχείων, καταγγέλλει επίσης ότι ακόμη και οι πλαστικοί κάδοι απορριμμάτων καταστρέφονται εσκεμμένα από κάποια άτομα που στοχεύουν στην διατήρηση της ανομίας στην ευρύτερη περιοχή.

«SΟS» για την περαιτέρω φύλαξη της πλατείας Εξαρχείων και αντίστοιχα για την λήψη μέτρων από τους αρμόδιους φορείς ( Πολιτεία- Περιφέρεια- Δήμος -Αστυνομία) για την 24ωρη περιφρούρηση της, απευθύνει μέσω του 9.84 η τοπική κοινωνία στα Εξάρχεια.

« Έως εδώ» λένε πολλοί κάτοικοι που μπροστά στον φόβο «βεντέτας» προτιμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.  «Πρωί-βράδυ για να μπούμε στα σπίτια μας πληρώνουμε διόδια… Άτομα της πλατείας μπαίνουν μπροστά στην είσοδο των πολυκατοικιών μας και δεν μας αφήνουν να μπούμε μέσα εάν δεν τους δώσουμε δυο ευρώ. Είναι τραγική η κατάσταση», δηλώνει χαρακτηριστικά μία κυρία κάτοικος της περιοχής.

Εντελώς διαφορετική εικόνα παρουσιάζεται στη Νομική Σχολή και στον πεζόδρομο της οδού Μασσαλίας, στο χώρο που στεγάζεται το πνευματικό κέντρο της Αθήνας, μετά τις πρόσφατες παρεμβάσεις καθαρισμού και αποκατάστασης της ευρύτερης περιοχής από συνεργεία του δήμου.

Η περιοχή παραμένει καθαρή ( βάφτηκαν τοίχοι και παγκάκια), ενώ δεν υπάρχει ίχνος στον γύρω χώρο από άτομα που μέχρι πρότινος έκαναν πρωί -βράδυ χρήση ναρκωτικών ουσιών. Οι παρεμβάσεις του δήμου συνεχίζονται και σήμερα με τον καθαρισμό του συντριβανιού που βρίσκεται στην μπροστινή πλευρά του πνευματικού κέντρου που βλέπει στην οδό Ακαδημίας.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα