back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κυρ. Μητσοτάκης: 2.000 άτομα αναστατώνουν τη ζωή 4 εκατομμυρίων

Διαβάστε επίσης

Νέα σκληρή κριτική σε συνδικαλιστικές ηγεσίες με αφορμή την προχθεσινή απεργία, άσκησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος επέμεινε, μιλώντας απόψε στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, στην άποψη, που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης, περί ταλαιπωρίας των πολλών από τους λίγους.

«Δεν μπορούν 2.000 άτομα να αναστατώνουν την ζωή 4 εκατομμυρίων, κοστίζοντας ταυτόχρονα και μερικά δισεκατομμύρια στην εθνική οικονομία», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος εξήγησε τους λόγους της προσωπικής του παρέμβασης στο ζήτημα αυτό, αναφέροντας:

«Μόλις προχθές, η Ελλάδα που λαχταρά να τρέξει μπροστά ένιωσε και πάλι γύρω της τα σκουριασμένα φρένα που θέλουν να την κρατούν καθηλωμένη. Και έτσι, μερικοί γραφειοκράτες συνδικαλιστές ταλαιπώρησαν εκατομμύρια πολίτες. Με μία απεργία που έγινε γιατί; Γιατί με τις νέες ρυθμίσεις, οι επαγγελματίες εργατοπατέρες χάνουν τα προνόμια τους! Τα σωματεία γίνονται αντιπροσωπευτικά και θα λογοδοτούν! Και οι αποφάσεις θα λαμβάνονται, πλέον, από την πλειοψηφία των εργαζομένων κι όχι από μικρές ομάδες σε σκοτεινά γραφεία. Γι’ αυτό ακριβώς θέλησα να παρέμβω και προσωπικά στο θέμα. Για να μιλήσω στο όνομα των πολλών κατά της αυθαιρεσίας των λίγων. Και να δηλώσω ότι, επιτέλους, δεν μπορούν 2.000 άτομα να αναστατώνουν την ζωή 4 εκατομμυρίων, κοστίζοντας ταυτόχρονα και μερικά δισεκατομμύρια στην εθνική οικονομία».

Απευθυνόμενος στην ΟΝΝΕΔ ζήτησε «να μας βάλετε δύσκολα», όπως είπε χαρακτηριστικά, εξηγώντας: «Να γίνετε οι πιο αυστηροί κριτές μας στην προσπάθεια να φέρουμε «το αύριο, τώρα», όπως λέει και το φετινό σας μήνυμα».

Υπογράμμισε, επίσης, ότι από την ΟΝΝΕΔ έχει μόνο προσδοκίες και μία απαίτηση. Να γίνει κυψέλη των ιδεών της εποχής, αλλά και φορέας ενός νέου ακτιβισμού -του «ακτιβισμού του 21ου αιώνα». «Αυτού, που παρεμβαίνει στα σύγχρονα προβλήματα όχι με θεωρητικές διακηρύξεις ή άναρθρες κραυγές αλλά με καθημερινή δουλειά», όπως είπε.

Ως προκλήσεις των καιρών που ζητούν απαντήσεις, ο πρωθυπουργός επισήμανε την κλιματική κρίση και την πράσινη ανάπτυξη, την διάχυση της τεχνολογίας και τη μόνιμη απασχόληση και τις σύγχρονες ανισότητες, ενώ ως παλαιά προβλήματα που ζητούν την σημερινή τους μετάφραση προσδιόρισε την αποτύπωση του υπεύθυνου πατριωτισμού και τη ρεαλιστική διαχείριση του Μεταναστευτικού.

Με αφορμή εξάλλου την επέτειο των 45 χρόνων από την ίδρυση της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για την «παράταξη που στέριωσε την Δημοκρατία στη χώρα, ενδυναμώνοντας τους θεσμούς και ενώνοντας τους πολίτες, που κράτησε όρθια την πατρίδα, όταν αυτή βρέθηκε σε κίνδυνο και που σήμερα την οδηγεί και πάλι σε ένα μέλλον ανάπτυξης και προόδου».

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα