back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μακαρόνια με κιμά

Διαβάστε επίσης

Το αγαπημένο φαγητό όλων όσο θυμάμαι τον εαυτό μου…

Εγώ τα μακαρόνια με κιμά, τον κιμά δηλαδή, τον φτιάχνω όπως ακριβώς φτιάχνω τον κιμά για το παστίτσιο, η τον μουσακά, φρέσκια ντομάτα, μπαχάρι, κανέλλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, δυο τρία δαφνόφυλλα, λίγο κρασί, αλατοπίπερο και λάδι.

Πρώτα λοιπόν θα φτιάξουμε τον κιμά, βάζουμε μέσα στο κατσαρολάκι μας λίγο λάδι τον κιμά και μόλις κάψει, τον καβουρντίζουμε γυρίζοντάς τον, μέχρι ν’ ασπρίσει.

Αφού καβουρντιστεί καλά, τον σβήνουμε με μισό ποτήρι κρασί, αν έχετε κόκκινο, αν έχετε άσπρο, ότι έχετε, δεν έχει καμιά σημασία.

Αμέσως μετά ρίχνουμε αλατοπίπερο, λίγο μπαχάρι, κανέλλα, μοσχοκάρυδο και γαρύφαλλο τριμμένα όλα και ανακατεύουμε καλά, την πολτοποιημένη ντομάτα, δική σας που έχετε λιώσει στο μούλτι, λίγο νεράκι και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά, για να δέσει η σάλτσα του αλλά να είναι υγρή, δεν θέλει πολύ ώρα, σε κάνα εικοσάλεπτο είναι έτοιμος.

Εγώ δεν βάζω κρεμμύδι στον κιμά, όσοι όμως θέλουν ας βάλουν!

Να μην πούμε πως βράζουμε τα μακαρόνια, όλοι ξέρουμε, αφού λοιπόν τα βράσουμε και τα σουρώσουμε, τους ρίχνω λίγο λαδάκι ανακατεύω για να μην κολλήσουν και σερβίρω γαρνίροντας από πάνω κιμά και τυρί χοντροτριμμένο, αδυναμία στο κεφαλοτύρι γωνία, η ξερή μυζήθρα απ το χωριό.

Σημείωση:

Αρχικά να πούμε πως χρησιμοποιείτε όποια «πάστα» θέλετε, εμένα μου αρέσουν τα μακαρόνια Νο 6 και τα τελευταία χρόνια τα ολικής άλεσης. Όμως γίνονται υπέροχα και με λαζάνια, η πέννες, ακόμη και πιλάφι.

Επίσης μπορούμε να το κάνουμε και με κριθαράκι χοντρό, να γίνει αλλιώτικο, για μικρά, αλλά και μεγάλα παιδιά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα