back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νέες απεργίες σε τρένα και προαστιακό την ερχόμενη εβδομάδα

Διαβάστε επίσης

Νέες κινητοποιήσεις για την επόμενη εβδομάδα αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Αν οι εξαγγελίες γίνουν πράξη, θα ανασταλούν δρομολόγια των τρένων και του προαστιακού την ερχόμενη Τρίτη 8 και Τετάρτη 9 Οκτωβρίου. Οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν έχουν ανακοινώσεις προς το παρόν νέες απεργίες.

Βασικό αίτημα των Σιδηροδρομικών είναι η υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που εκκρεμεί. Οι κινητοποιήσεις που αποφασίστηκαν είναι για την επόμενη Τρίτη στάσεις εργασίας μεταξύ 5:00-8:00 π.μ., 13:00-16:00 και 21:00-24:00. Ως εκ τούτου αναμένεται να επηρεαστούν όλα τα δρομολόγια που έχουν επίσημη ώρα αναχώρησης ή άφιξης κατά τη διάρκεια των στάσεων εργασίας. Τέλος την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου «κλείνουν» το απεργιακό διήμερο με 24ωρη απεργία.

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου: 24ωρη απεργία

Εφόσον οι κινητοποιήσεις πραγματοποιηθούν, θα ανασταλούν τα δρομολόγια τρένων σε όλη την Ελλάδα την Τετάρτη και κατά τις ώρες των στάσεων εργασίας την Τρίτη 8 Οκτωβρίου, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας. Επίσης, το Μετρό δεν θα κινείται στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο. Τα υπόλοιπα μέσα αναμένεται να κινηθούν κανονικά.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα