back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ : Προσάραξε σε αβαθή η φρεγάτα «Έλλη»

Διαβάστε επίσης

Η φρεγάτα ΕΛΛΗ , που μετέχει στην άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2019», προσάραξε, στις 03:30 τα ξημερώματα σε αμμώδη βυθό, στην περιοχή Καμαριώτισσα στην Σαμοθράκη.

Η Φ/Γ ΕΛΛΗ, μετείχε στην αποβατική ενέργεια, στο πλαίσιο της άσκησης και μετέφερε τμήματα των Ειδικών Δυνάμεων. Αιτία η μηχανική βλάβη (κόλλησε ένα πηδάλιο). Μετά από 3ωρη προσπάθεια του πληρώματος η Φρεγάτα αποκολλήθηκε και συνεχίζει κανονικά την αποστολή της. Εξαιτίας του απροόπτου γεγονότος, θα καθυστερήσει για ένα 2ωρο περίπου η τελική φάση της άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ. Αρμόδιες πηγές του πολεμικού Ναυτικού, αποδίδουν την μηχανική βλάβη της ΦΡΕΓΑΤΑΣ, στην παλαιότητα του υλικού, τονίζοντας την επιτακτική ανάγκη ανανέωσης και ενίσχυσης του Στόλου.

Παρών στην άσκηση στο πεδίο βολής «Αετός» στην Αλεξανδρούπολη, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τον οποίον συνόδευε ο ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλος και η στρατιωτική ηγεσία. Στον χαιρετισμό του προς τους μετέχοντας στην άσκηση, ο ΥΕΘΑ, που μάλιστα επρόκειτο να επιβιβαστεί στην Φρεγάτα ΕΛΛΗ, επισήμανε ότι: « Αγαπητά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αγωνίζεστε κάθε μέρα για να γίνεστε καλύτεροι, αλλά γίνεστε καλύτεροι όχι για να πολεμάτε, αλλά διά της αποτρεπτικής αυτής ισχύος να διασφαλίζετε την ειρήνη, να υπερασπίζεστε και να διασφαλίζετε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και να εδραιώνετε την πεποίθηση, σε όλο τον ελληνικό λαό, ότι πρέπει και μπορούν να νιώθουν ασφαλείς.»

Χρήστος Καπούτσης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα