back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ψυχικά ασθενείς και πρόσφυγες φιλοξενούνται μαζί κάτω από άθλιες συνθήκες στο Ψυχιατρείο της Λέρου

Διαβάστε επίσης

Τις επικίνδυνες συνθήκες περίθαλψης των 154 ψυχικά ασθενών στο Ψυχιατρείο της Λέρου καθώς στους ίδιους χώρους φιλοξενούνται 1500 πρόσφυγες και μετανάστες, καταγγέλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Το hot spot της Λέρου φιλοξενείται σε κτήρια εντός του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου. Περίπου 1500 πρόσφυγες και μετανάστες συνυπάρχουν με τους 154 νοσηλευόμενους ψυχικά ασθενείς του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου και δίπλα είναι η Ναυτική Βάση.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ είναι επιβεβλημένη η λήψη απόφασης για κατάργηση του hot spot που στεγάζεται σε κτίρια εντός του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Λέρου, για θεραπευτικούς λόγους αλλά και για λόγους εθνικού συμφέροντος.

«Εντός του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου της Λέρου εγκαταστάθηκαν υποτίθεται για λίγο καιρό πρόσφυγες και μετανάστες που σταδιακά εξελίχθηκε σε κανονική ανοικτή δομή φιλοξενίας. Με το ζόρι εκεί χωράνε 750 άτομα και τώρα φιλοξενούνται πάνω από 1500.

Στην αρχή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου βρίσκονται τα νοσηλευτικά τμήματα στα οποία περιθάλπονται 154 ασθενείς ψυχικά πάσχοντες, στη μέση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου είναι η ανοικτή δομή φιλοξενίας των μεταναστών και των προσφύγων και αμέσως μετά η Ναυτική Βάση με σημαντικές υποδομές της εθνικής μας άμυνας.

[su_slider source=”media: 132614,132612,132611″]

Συνεχώς φθάνουν νέοι πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι φιλοξενούνται πια σε τρία κτήρια εντελώς ακατάλληλα, ετοιμόρροπα όπως διέγνωσαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

«Στο hot spot γίνονται επεισόδια μπροστά στους ασθενείς, παρενοχλούνται οι ασθενείς, μπαίνουν φωτιές, δρουν ανεξέλεγκτα, αναπτύσσονται παραβατικές συμπεριφορές με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή των νοσηλευόμενων ασθενών. Οι συνθήκες υγιεινής απαράδεκτες, σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Είναι επιβεβλημένη η κατάργηση του hot spot και η άμεση μετεγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών. Ένα Ψυχιατρικό Νοσοκομείο δεν μπορεί να συστεγάζονται και να λειτουργεί μαζί με 1500 μετανάστες και πρόσφυγες. Είναι εντελώς αντιθεραπευτικό και κινδυνεύουν οι ασθενείς».

Το Σωματείο Εργαζομένων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου και ΓΝ Λέρου έχει υποβάλλει μηνυτήριες αναφορές για την τραγική κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία τρία χρόνια χωρίς αποτελέσματα.

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Υγείας, Μεταναστευτικής πολιτικής και Εθνικής Άμυνας να παρέμβουν άμεσα για την μετεγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα