back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Στάση εργασίας της ΟΛΜΕ και συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας

Διαβάστε επίσης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών και φοιτητικών συλλόγων έξω από το Υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που προκήρυξε η ΟΛΜΕ από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, παραμένουν ανοικτά καίρια ζητήματα στην εκπαίδευση, όπως οι διορισμοί, τα δικαιώματα των αναπληρωτών και οι μισθοί, ενώ κατηγορούν την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ότι συνεχίζει “το έργο” της προηγούμενης κυβέρνησης και του τέως Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, με το νομοσχέδιο – Προσοντολόγιο που είχε ψηφιστεί επί της θητείας του.

Ζητούν, παράλληλα, να πραγματοποιηθεί τρίτη φάση προσλήψεων, καθώς όπως επισημαίνουν η δεύτερη φάση ολοκληρώθηκε με πολύ μικρό αριθμό προσλήψεων, με αποτέλεσμα ο πρώτος μήνας του σχολικού έτους να κλείνει με μεγάλα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό και κτιριακές υποδομές.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με την παρουσία εκπαιδευτικών έξω από το Υπουργείο Παιδείας και στην συνέχεια οι φοιτητικοί σύλλογοι έφτασαν συντονισμένα στο σημείο της κινητοποίησης.

Βίκτωρ Αντωνόπουλος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα