back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ξεχωριστές μαθησιακές εμπειρίες για όλους στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Διαβάστε επίσης

Κουδούνι για την νέα εκπαιδευτική χρονιά στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα ποικίλων εκπαιδευτικών δράσεων, που επιμελείται το Impact Hub Athens για παιδιά αλλά και γονείς ξεκινά στις 7 Οκτωβρίου η νέα εκπαιδευτική σεζόν της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης. Το εκπαιδευτικό  πρόγραμμα της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης συνδυάζοντας την Τέχνη με την Επιστήμη περιλαμβάνει περισσότερα από 20 μαθήματα όπως μουσικής, γλυπτικής, ζωγραφικής, θεατρικό εργαστήρι, ρομποτικής, χρήσης Η/Υ και  προγραμματισμού.

«Σκοπός είναι να καλλιεργηθούν δεξιότητες όπως η συνεργασία η ομαδικότητα η ενσυναίσθηση και η δημιουργικότητα» λέει στον Αθήνα 9.84, ο Βαγγέλης Μπάκαλος. υπεύθυνος του καλλιτεχνικού και εκπαιδευτικού προγράμματος του Impact Hub Athens. «Το εκπαιδευτικό πρόγραμμά μας απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 1,5 ετών έως και όσο νιώθει ο καθένας ότι μπορεί κανείς να μάθει. Π.χ. έχουμε φτιάξει την οικογενειακή χορωδία όπου γονείς και παιδιά ή γιαγιάδες και εγγόνια μαθαίνουν μαζί. Η Αγορά είναι ανοιχτή για όλους. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέρνουμε και ενσωματώνουμε στο πρόγραμμα μας τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της γειτονιάς και το αποτέλεσμα είναι υπέροχο. Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται».

dimotiki_agora_kipselis

Κυψέλη μάθησης

Την περσινή σχολική χρονιά (2018-2019) περίπου 230 μαθητές παρακολούθησαν μαθήματα Ελληνικών & Αγγλικών από την Caritas Hellas & το Danish Refugee Council, μαθήματα βασικής χρήσης Η/Υ & προγραμματισμού από την  ΕΛ.ΛΑΚ,  μαθήματα Φωτογραφίας από τις «Διαδρομές» καθώς και μαθήματα Θεάτρου από το Θεατρικό Εργαστήρι του Γιώργου Τριανταφύλλου.

Παράλληλα χρησιμοποιώντας τη μουσική σαν συνδετικό κρίκο  και με αφετηρία τη μεθοδολογία του el sistema και τη ξεχωριστή μεθοδολογία του community arts program, 70 μαθητές παρακολούθησαν μαθήματα Μουσικής (Βιόλα, Βιολί, Τσέλο) & Χορωδίας, ενώ πραγματοποιήθηκαν συναυλίες και εργαστήρια (masterclasses) με διεθνή συγκροτήματα και μουσικούς. Στη μουσική ομάδα «Unison» όλα τα παιδιά μαζί αναπτύσσουν δεξιότητες όπως αυτές της συνεργασίας, της δημιουργικότητας, της διαπολιτισμικής κατανόησης και της λειτουργίας μέσα σε μία ομάδα.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης περιλαμβάνονται και  διαθεματικές δραστηριότητες για παιδιά βασισμένες στη θεματολογία STEAM καθώς και διάφορα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών (junior chef, messy play, οι μικροί επιστήμονες) καθώς και Easter Camp &  Summer Camp με θέματα κοινωνικού χαρακτήρα.

Μαθήματα για Ενήλικες

Μαθήματα Ελληνικών & Αγγλικών για Αρχάριους ή Προχωρημένους προσφέρονται από την Caritas Hellas & τo Danish Refugee Council. Δωρεάν αγγλόφωνα μαθήματα προγραμματισμού και web design για νέους προσφέρονται από την ΕΕΛΛΑΚ.  Μαθήματα φωτογραφίας από τις «Διαδρομές».

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα