back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ με ένταση και χημικά

Διαβάστε επίσης

Επεισοδιακό ήταν το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, ενάντια στην επίσκεψη του Αμερικανού Υπουργού εξωτερικών Μάικ Πομπέο, με χιλιαδες διαδηλωτές και κεντρικό σύνθημα “Pompeo go home”.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 12:00 με ομιλίες απο εξέδρα που είχε στηθει στη Λεωφόρο Αμαλίας και γύρω στις 12:30 πραγματοποιήθηκε πορεία με προορισμό την αμερικανική πρεσβεία.

Γύρω στις 13:00 υπήρξαν και συμπλοκές, καθώς μέρος της διαδήλωσης πέταξε μπογιές στο άγαλμα του Τρούμαν στη λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικων και των γκλομπ, το σκηνικό επαναλήφθηκε λίγα λεπτά μετά με μεγαλύτερη ένταση, ενώ στη συνέχεια αστυνομικές δυνάμεις και διαδηλωτές που περιφρουρούσαν το υπόλοιπο μέρος της πορείας βρέθηκαν απέναντι, σε μικρή απόσταση, ωστόσο δεν ακολούθησε συμπλοκή.

Παράλληλα, στο ύψος της αμερικανικής πρεσβείας, διαδηλωτές είχαν μαζί τους σημαία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και του ΝΑΤΟ, τις οποίες έκαψαν, συνεχίζοντας, έπειτα, την πορεία τους.

Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωσή του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) καταγγέλλει «την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία παίρνοντας τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, επιτέθηκε βίαια με ΜΑΤ, χημικά, κροτίδες κρότου λάμψης κτλ ενάντια στην σημερινή μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ «η αποφασιστικότητα, η μαζικότητα και η μαχητικότητα των διαδηλωτών έδωσε την απάντηση της. Το άγαλμα βάφτηκε κόκκινο, όπως οι ιμπεριαλιστές και ο μακελάρης Τρούμαν αιματοκύλισαν τους λαούς της Ελλάδας και της υφηλίου».

Μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο από την κινητοποίηση και τα επεισόδια

Βίκτωρας Αντωνόπουλος, Νewsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα