back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μετωπική Τραμπ-Ρόμνεϊ για την υπόθεση Μπάιντεν

Διαβάστε επίσης

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ άνοιξε χθες ένα νέο μέτωπο στην διαμάχη της πιθανής παραπομπής του, που απειλεί την κυβέρνησή του, συνεχίζοντας τον χείμαρρο ύβρεων που εκστομίζει με στόχο αυτή τη φορά τον γερουσιαστή από το ίδιο του το κόμμα, Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος επέκρινε τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο για την προτροπή που δίνει σε ξένες κυβερνήσεις να ξεκινήσουν έρευνα σε βάρος του πιθανού αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές του 2020, του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν.

Ο πρόεδρος Τραμπ, που έπειτα από την ανακοίνωση της έναρξης έρευνας εις βάρος του για την πιθανή καθαίρεσή του, έχει επιδοθεί σε ένα υβρεολόγιο εναντίον Δημοκρατικών πολιτικών και εναντίον των μέσων ενημέρωσης, με tweet του αποκάλεσε τον Ρόμνεϊ έναν «’ανόητο αλαζόνα’ που τον πολεμά ανέκαθεν».

Ο Ρόμνεϊ, ο οποίος ήταν υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2012, χαρακτήρισε την Παρασκευή «λανθασμένο και αποκρουστικό» το γεγονός ότι ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος κάλεσε ξένες κυβερνήσεις να ξεκινήσουν έρευνα σε βάρος του Τζο Μπάιντεν. «Η αναίσχυντη και πρωτοφανής έκκληση του προέδρου προς την Κίνα και την Ουκρανία να ερευνήσουν τον Τζο Μπάιντεν είναι αποκρουστική και καταδικαστέα» τόνισε ο γερουσιαστής από τη Γιούτα, ένας από τους πρώτους Ρεπουμπλικανούς πολιτικούς που τάχθηκαν ξεκάθαρα κατά του Τραμπ.

Σε άλλη του ανάρτηση αργότερα χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε πως ακούει ότι οι άνθρωποι στην Γιούτα έχουν μετανιώσει που εξέλεξαν τον Ρόμνεϊ ως εκπρόσωπός τους στη Γερουσία το 2018. «Συμφωνώ! Είναι ένας ηλίθιος, που πέφτει κατευθείαν στην παγίδα των Δεν Κάνω Τίποτα Δημοκρατικών! ΠΑΡΑΠΕΨΤΕ ΤΟΝ ΡΟΜΝΕΪ!», ήταν η ανάρτηση του Τραμπ.

Αφού υπερασπίστηκε ξανά ως «πρέπουσα» την επίμαχη τηλεφωνική συνομιλία της 25ης Ιουλίου με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι, που οδήγησε τους Δημοκρατικούς στην Βουλή των Αντιπροσώπων να ξεκίνησαν τη διαδικασία για την ενδεχόμενη παραπομπή του προέδρου των ΗΠΑ, ο Τραμπ τόνισε πως το κάλεσμα στην Κίνα να ερευνήσει τους Μπάιντεν αφορά την διαφθορά και όχι την πολιτική.

Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Axios, που επικαλέστηκε πηγές, ο Τραμπ σε μια τηλεδιάσκεψη που είχε με Ρεπουμπλικανούς βουλευτές την Παρασκευή, δήλωσε ότι ο υπουργός Ενέργειας Ρικ Πέρι ήταν αυτός που τον προέτρεψε να κάνει το τηλεφώνημα στον Ζελένσκι.

Χθες, μια ακόμη Ρεπουμπλικανή γερουσιαστής, η Σούζαν Κόλινς από το Μέιν επέκρινε τον μεγιστάνα των ακινήτων για την προτροπή του στην Κίνα να ερευνήσει τους Μπάιντεν, χαρακτηρίζοντας αυτή «απολύτως απαράδεκτη» σε σχόλια που έκανε σε δημοσιογράφους σε μια εκδήλωση στην Πολιτεία που εκλέγεται, σύμφωνα με το Bangor Daily News. «Πιστεύω ότι ο πρόεδρος έκανε ένα μεγάλο λάθος ζητώντας από την Κίνα να εμπλακεί στις έρευνες ενός πολιτικού αντιπάλου», τόνισε η Κόλινς, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα