back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μπουρκίνα Φάσο: Είκοσι νεκροί σε επίθεση σε ένα χρυσωρυχείο στο βόρειο τμήμα της χώρας

Διαβάστε επίσης

Είκοσι άτομα σκοτώθηκαν σε μια επίθεση που σημειώθηκε την Παρασκευή το βράδυ σε ένα χρυσωρυχείο στο Ντολμανέ, ένα χωριό στην κοινότητα Αρμπιντά στη βόρεια Μπουρκίνα Φάσο, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας.

«Ένοπλοι επιτέθηκαν σε ένα χρυσωρυχείο του Ντολμανέ, κοντά στην Αρμπιντά, στην επαρχία Σουμ, σκοτώνοντας 20 ανθρώπους, κυρίως χρυσοθήρες», ανέφερε μια πηγή.

Μια άλλη πηγή ασφάλειας επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο την επίθεση, κάνοντας λόγο επίσης για «τραυματίες», χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Στην ίδια περιοχή στα μέσα Σεπτεμβρίου φερόμενοι τζιχαντιστές κατέστρεψαν σχεδόν τη γέφυρα Μπουκουμπά κοντά στην Αρμπιντά στο δρόμο που συνδέει την Ντζιμπό με το Ντορί, δύο πόλεις στο βόρεια τμήμα της χώρας.

Η Μπουρκίνα Φάσο, μια φτωχή χώρα στη Δυτική Αφρική, μαστίζεται από ένα κύκλο βίας που μαίνεται επί 4,5 χρόνια, που αποδίδεται σε τζιχαντιστικές ένοπλες οργανώσεις, κάποιες εκ των οποίων συνδέονται με την Αλ Κάιντα και άλλες με το Ισλαμικό Κράτος.

Τη Δευτέρα, εννέα άμαχοι σκοτώθηκαν σε δύο επιθέσεις στο Πισελέ και την Μπουλκιντά, δύο τοποθεσίες στην κοινότητα Μπουρζανγκά στην επαρχία Μπαμ, επίσης στη βόρεια Μπουρκίνα Φάσο.

Την περασμένη εβδομάδα, περισσότεροι από 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις στην επαρχία Μπαμ, αναγκάζοντας περίπου 20.000 ανθρώπου να αναζητήσουν καταφύγιο στην πόλη Κονγκούσι, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Από τις αρχές του 2015, οι επιθέσεις τζιχαντιστών είναι ολοένα πιο συχνές και θανατηφόρες, ιδιαίτερα στο βόρειο και στο ανατολικό κομμάτι της χώρας με αποτέλεσμα 600 νεκρούς, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο στρατός της χώρας, ο οποίος έχει υποστεί μεγάλες απώλειες, φαίνεται ότι δεν μπορεί να σταματήσει τις επιθέσεις, ενώ η απειλή, που αρχικά εστιαζόταν στο βορρά, επηρεάζει πολλές άλλες περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των ανατολικών και δυτικών περιοχών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα