back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

O Αγώνας Ιστορικής Μνήμης στη Νέα Σμύρνη

Διαβάστε επίσης

Πέντε χρόνια ζωής κλείνει ο Αγώνας Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης που θα διεξαχθεί σήμερα, Κυριακή 6 Οκτωβρίου.

Η πρωτοβουλία και η διοργάνωση είναι απόρροια της συνεργασίας που έχουν ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης με τον Πανιώνιο Γ.Σ.Σ, τον Σύλλογο Αθλουμένων Φίλων του Άλσους Νέας Σμύρνης , το Τμήμα Νεότητας Νέας Σμύρνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και υπό την Αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, του αθλητικού σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα» και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών

Οι αγώνες Ιστορικής Μνήμης είναι αφιερωμένοι στις Χαμένες Πατρίδες και πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων των Ιωνικών Εορτών. Το σύνθημα άλλωστε είναι “Τρέχουμε για τις Χαμένες Πατρίδες”.

Φέτος αναμένεται ρεκόρ συμμετοχών που μπορεί να ξεπεράσει και τα 7.000 άτομα,. Η διοργάνωση που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ περιλαμβάνει τα αγωνίσματα των 2,5, 5 και 10 χιλιομέτρων. Για να συμμετάσχει κάποιος στα 5 χλμ. θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του και στα 10 χλμ., το 15ο έτος, ενώ στον αγώνα δρόμου των 2,5 χλμ., μπορούν να μετέχουν δρομείς όλων των ηλικιών.

Καινοτομία φέτος είναι ότι η Οργανωτική Επιτροπή, θα βραβεύσει τους τρεις πρώτους γυναίκες και άντρες στον αγώνα των 10 χλμ. με το «Βραβείο Καλλιπάτειρα».

Το βραβείο θα συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 300 ευρώ για τον πρώτο, 200 ευρώ για τον δεύτερο και 150 ευρώ για τον τρίτο αθλητή και αθλήτρια, ενώ θα υπάρχουν αρκετές ακόμα προσφορές προς τους δρομείς, όπως, μεταξύ άλλων, υπηρεσίες αποκατάστασης (μασάζ) για όσους συμμετέχοντες το επιθυμούν, δώρα των χορηγών για τους πρώτους νικητές και νικήτριες και για τους συμμετέχοντες έπειτα από κλήρωση.

Στο πλαίσιο του Αγώνα πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις, όπως η έκθεση street photography με στιγμιότυπα από τους Αγώνες Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης, γύρω από το Άλσος Νέας Σμύρνης.

Το πρόγραμμα του αγώνα:

Γραμματεία Αγώνων Διοργάνωσης: 07:45 – 12:30

Εκκίνηση 10 χλμ. : 09:00

Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 5 χλμ.: 10:45

Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 2,5 χλμ.: 12:00

Απονομές: 10:00 – 12:00

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα