back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Nέο μίνι αθλητικό νομοσχέδιο

Διαβάστε επίσης

Σε δημόσια διαβούλευση μπαίνει από σήμερα το νέο αθλητικό νομοσχέδιο. Στόχος της κυβέρνησης είναι να ελεγχθούν οι υποθέσεις για στημένους αγώνες, να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο των ποινών για τη βία στους αθλητικούς χώρους και να αναβαθμιστεί η διαδικασία εκλογής των ΔΣ στις αθλητικές Ομοσπονδίες.

Σε πρώτη φάση η κυβέρνηση προωθεί για κύρωση την σύμβαση για τη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων (Σύμβαση Macolin), που είναι μια Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Υπογράφηκε το 2014 (η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που υπέγραψε) αλλά δεν έχει κυρωθεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ακολούθως, προβλέπονται συγκεκριμένες παρεμβάσεις στη μάχη για την αντιμετώπισης της βίας, οι οποίες προέκυψαν από συνεχή συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης.

Επίσης, αναστέλλεται η ισχύς των ρυθμίσεων για τις αρχαιρεσίες των αθλητικών φορέων, για λόγους ασφάλειας δικαίου αλλά και για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του νόμου και μετά τις γενικευμένες αντιδράσεις της αθλητικής κοινότητας, ενώ ο περιορισμός των θητειών για τις θέσεις του Προέδρου και των Εκτελεστικών μελών Ομοσπονδιών προβλέπεται με άμεση ισχύ.

Τέλος προωθούνται διατάξεις που έχουν στόχο την αναβάθμιση του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα