back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ντ. Τραμπ: «Αν η Τουρκία κάνει κάτι εκτός ορίων, θα καταστρέψω ολοσχερώς την τουρκική οικονομία»

Διαβάστε επίσης

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε “να καταστρέψει ολοσχερώς και να εξολοθρεύσει” την τουρκική οικονομία στην περίπτωση που η Άγκυρα προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια που ο ίδιος, με την “ανυπέρβλητη σοφία” του, θεωρήσει είναι ότι “εκτός ορίων”, έπειτα από την απόφασή του να δώσει διαταγή για την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από την βορειοανατολική Συρία.

“Όπως έχω δηλώσει στο παρελθόν με απερίφραστο τρόπο, και απλά επαναλαμβάνω, αν η Τουρκία κάνει κάτι που εγώ, με τη σπουδαία και ανυπέρβλητη σοφία μου, θεωρήσω ότι είναι εκτός ορίων, θα καταστρέψω ολοσχερώς και θα εξολοθρεύσω την Οικονομία της Τουρκίας (Το ‘χω ξανακάνει!)”, είπε ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος με tweet του.

Η απόσυρση των στρατευμάτων, που ανακοινώθηκε αργά χθες από τον Λευκό Οίκο, έχει επικριθεί έντονα και από Δημοκρατικούς και από Ρεπουμπλικανούς βουλευτές , καθώς εγείρει ανησυχίες ότι ανοίγει τον δρόμο για μια τουρκική εισβολή στη βορειοανατολική Συρία και επίθεση ενάντια στις κουρδικές δυνάμεις, συμμάχους της Ουάσινγκτον.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις, ο ένοικος του Λευκού Οίκου επέμεινε στην απόφαση του, δηλώνοντας:

“Εκλέχθηκα για να ξεφεύγουμε από αυτούς τους γελοία ατελείωτους πολέμους, όπου ο σπουδαίος Στρατός μας λειτουργεί σαν σε μια αστυνομική επιχείρηση προς όφελος ανθρώπων που δεν συμπαθούν καν τις ΗΠΑ. Οι δυο πιο δυσαρεστημένες χώρες σε αυτήν την κίνηση είναι η Ρωσία και η Κίνα, επειδή τους αρέσει να μας βλέπουν να εγκλωβιζόμαστε, να μας παρακολουθούν να είμαστε σε ένα τέλμα και να ξοδεύουμε πολλά χρήματα για να το κάνουμε αυτό”, έγραψε ο Τραμπ σε άλλη ανάρτησή του λίγο νωρίτερα.

“Θα εστιάσουμε στη μεγάλη εικόνα, γνωρίζοντας ότι μπορούμε πάντα να επιστρέψουμε και ΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΟΥΜΕ!”, πρόσθεσε.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα