back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μήνυση Β. Βουκάκη – Φύτρου στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Διαβάστε επίσης

Μήνυση στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσε ο δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος εκπροσωπώντας την κ.Βαρβάρα Βουκάκη (χήρα Φύτρου) η οποία έχασε στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι το σύζυγό της και τα δυο της παιδιά.

Η χήρα Φύτρου υποστηρίζει πως εάν τα αρμόδια όργανα είχαν επιτελέσει το καθήκον τους ο θάνατος των μελών της οικογένειάς της αλλά και άλλων ανθρώπων θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί. Ειδικότερα, η κυρία Φύτρου καταγγέλλει ότι ζήτησε από τους μηνυόμενους να της χορηγήσουν συγκεκριμένα έγγραφα (στην προσπάθεια της να συλλέξει και η ίδια αποδεικτικά στοιχεία) εκείνοι όμως αρνήθηκαν “παράνομα και αυθαίρετα” “προσβάλλοντας κάθε έννοια δικαίου και νομιμότητας παραβιάζοντας το καθήκον που τους έχει ορίσει η πολιτεία” και διαπράττοντας “ποινικώς κολάσιμες πράξεις”. Μάλιστα αναφέρει ότι “επιχείρησαν δια της αρνήσεως τους να αποτρέψουν την αναζήτηση της ουσιαστικής αλήθειας για να καλύψουν τις δικές τους εγκληματικές ευθύνες”.

Μεταξύ των υπηρεσίων που η κυρία Φύτρου καταγγέλλει ότι δεν της χορήγησαν στοιχεία είναι η Περιφέρεια Αττικής, η πρώην Γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά και η ΕΛ.ΑΣ..

Όπως υποστηρίζει η κυρία Φύτρου αν είχαν απογειωθεί και τα πέντε ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. με τηλεβόα (να ενημερώνουν δηλαδή τον κόσμο να απομακρυνθεί) σήμερα η οικογένειά της θα ήταν ζωντανή.

” Η εγκληγματική αυτή παράλειψη τοιυ διοικητή των εναέριων μλέσων της ΕΛ.ΑΣ. είχε ως τραγικό αποτέλεσμα “την καταστροφή της οικογένειάς μου”, αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει: ”

Σε δήλωσή του ο κ. Καπερνάρος υποστήριξε ότι με στοιχεία που προσκόμισε θα προκύψουν και νέοι κατηγορούμενοι ενώ τα υφιστάμενα πλημμελήματα θα γίνουν κακουργήματα. Από την πλευρά της η κυρία Φύτρου δήλωσε: “Ελπίζω η Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος της”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα