back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Προχωρεί η ανάπλαση στην πλατεία Ομονοίας- Μεγάλο στοίχημα για την νέα δημοτική αρχή

Διαβάστε επίσης

Η ανάπλαση της πλατείας Ομονοίας μετατρέπεται σε ένα από τα μεγάλα στοιχήματα για τον  δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και την νέα δημοτική αρχή.

Στον άμεσο σχεδιασμό είναι οι  αμιγώς καλλωπιστικού χαρακτήρα παρεμβάσεις οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στο επόμενο διάστημα.

Μέχρι αυτή την στιγμή αποτελούν «επτασφράγιστο μυστικό» καθώς το όλο θέμα το έχει αναλάβει προσωπικά ο δήμαρχος Αθηναίων.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, θα τοποθετηθούν περισσότερα παρτέρια, με φυτά και λουλούδια ενώ στον σχεδιασμό περιλαμβάνεται και η επαναφορά του συντριβανιού

Η ανάπλαση και ο καλλωπισμός της πλατείας θα συμβάλει στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής καθώς είναι γνωστό ότι εξελίσσονται επενδύσεις τουριστικές γύρω από την πλατεία Ομονοίας.

Καταστηματάρχες και περαστικοί δείχνουν κατανόηση για την ταλαιπωρία πέριξ της Ομόνοιας λόγω των έργων, καθώς όπως αναφέρουν πρόκειται για «μια πλατεία με μεγάλη ιστορία που τα τελευταία χρόνια έχασε την αισθητική της».

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες για το πολυπόθητο «λίφτινγκ». Τα συνεργεία βρίσκονται ήδη στο τελικό στάδιο των πλακοστρώσεων. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η περάτωση των έργων αναμένεται μέσα στα Χριστούγεννα.

Με την ανακατασκευή της πλατείας , μια “καινούργια Ομόνοια”, ασφαλής, φωτισμένη, καθαρή θα γίνει ξανά το σημείο συνάντησης των Αθηναίων και θα πάψει να αποτελεί άντρο παραβατικών συμπεριφορών.

Αλλάζει όλη η εικόνα της πλατείας-Ενθαρρύνονται νέες επενδύσεις

«Με την ανακατασκευή της πλατείας ενθαρρύνονται νέες επενδύσεις και δραστηριότητες με επίκεντρο την Ομόνοια, οι οποίες είμαστε βέβαιοι ότι θα αρχίζουν να διαχέονται στις γειτονιές γύρω από αυτή, δίνοντάς τους ζωή και ανάπτυξη», τονίζουν μεταξύ άλλων καταστηματάρχες, κάτοικοι της περιοχής και απλοί περαστικοί. Άποψη την οποία έχουν διατυπώσει και σε προηγούμενα ρεπορτάζ του “Αθήνα  9.84” για την πλατεία Ομονοίας.

Επανέρχεται το σιντριβάνι

Στην πλατεία Ομονοίας αναμένεται να δούμε ξανά σιντριβάνι, που τόσο πολύ έχει συνδεθεί στην μνήμη των Αθηναίων με την συγκεκριμένη πλατεία. Ο φωτισμός θα γίνει με λαμπτήρες τύπου LED και η νέα δαπεδόστρωση με ψυχρά υλικά, φιλικά στο περιβάλλον θα συμβάλει στη μείωση της θερμοκρασίας το καλοκαίρι.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα