back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Σχέδιο κατεδάφισης ετοιμόρροπων και επικίνδυνων κτιρίων από τον δήμο Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

Σε κατεδαφίσεις των επικίνδυνων για τη δημόσια ασφάλεια και υγιεινή κτιρίων προχωρά ο δήμος Αθηναίων. Μέχρι σήμερα όπως δηλώνει στον «Αθήνα 9,84» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Αποστολόπουλος έχει γίνει μία κατεδάφιση ενώ άλλες 12 θα έχουν γίνει μέχρι το τέλος του χρόνου.

Η κατεδάφιση που έγινε αφορά παλιό σπίτι στην οδού Μυλοποτάμου στους Αμπελόκηπους, ενώ οι υπόλοιπες 12 που έχουν δρομολογηθεί αφορούν σπίτια που βρίσκονται σε όλη την Αθήνα με τα περισσότερα όμως στις περιοχές πλησίον του ιστορικού κέντρου.

Η εργολαβία για τις 12 κατεδαφίσεις έχει ολοκληρωθεί και μένουν οι τυπικές διαδικασίες προκειμένου η ανάδοχος εταιρία να πιάσει δουλειά.

Για την επόμενη χρονιά, όπως αποκάλυψε ο κ. Αποστολόπουλος, έχουν δρομολογηθεί περίπου 40 κατεδαφίσεις ετοιμόρροπων κτιρίων τα οποία έχουν εντοπιστεί και αναμένεται να γίνει ο σχετικός διαγωνισμός για την ανάδειξη του εργολάβου.

Την ίδια στιγμή, με εντολή του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη όλα τα σχολεία που υπέστησαν ζημιές ή ακόμη και φθορές από τον πρόσφατο σεισμό επισκευάστηκαν από τα συνεργεία του δήμου προκειμένου να μην προκληθούν προβλήματα σε μαθητές και καθηγητές.

Σε ότι αφορά τα ετοιμόρροπα κτίρια που κατεδαφίζει ο δήμος το κόστος της κατεδάφισης τους επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη τους. Ειδικότερα ο δήμος αφού προχωρήσει στην κατεδάφιση στέλνει τον λογαριασμό στον ιδιοκτήτη του ακινήτου επισημαίνοντας του ότι την εργασία αυτή έπρεπε να την είχε κάνει αυτός και όχι ο δήμος. Να σημειωθεί ότι από το μέτρο αυτό εξαιρούνται τα ακίνητα που ανήκουν στο δημόσιο για τα οποία, όπως τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, ευτυχώς δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση στην λίστα των κτιρίων που πρόκειται να κατεδαφιστούν.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα