back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στους «άριστους» η σημαία στις μαθητικές παρελάσεις – Τέλος η κλήρωση στα δημοτικά

Διαβάστε επίσης

Εγκύκλιο σε όλα τα δημοτικά σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά, έστειλε το υπουργείο Παιδείας, καλώντας τους διευθυντές να μην πραγματοποιηθεί επιλογή σημαιοφόρου με κλήρωση, αλλά με βάση την επίδοση στα μαθήματα, βάζοντας τέλος στις οξείες αντιδράσεις που είχε προκαλέσει η απόφαση του τέως υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου το 2017 περί κλήρωσης για τους σημαιοφόρους των δημοτικών σχολείων.

«Εν όψει της θεσμοθέτησης νέου πλαισίου επιλογής σημαιοφόρων, καλούνται οι δημόσιες και ιδιωτικές σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να μη προβούν σε επιλογή σημαιοφόρων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παρ. 5 του άρθρου 3 του ΠΔ79/17 (ΦΕΚ 109/Α/1-8-2017) καθώς το κριτήριο για την επιλογή προβλέπεται να είναι η σχολική επίδοση των μαθητών», τονίζεται χαρακτηριστικά στην εγκύκλιο, η οποία εστάλη αυτές τις μέρες, προκειμένου να μην πραγματοποιηθούν οι κληρώσεις που θα λάμβαναν χώρα πριν τις 15 Οκτωβρίου.

Να σημειωθεί ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει δεσμευτεί ότι θα αλλάξει άμεσα τα κριτήρια για τους σημαιοφόρους, ως εκ τούτου η σχετική ρύθμιση αναμένεται να ενταχθεί στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή και θα περιλαμβάνει αλλαγές στις πρώτες δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα