back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Το Half Note έγινε 40 και συνεχίζει

Διαβάστε επίσης

Την 5η δεκαετία της ζωής του διανύει το Half Note Jazz Club και συνεχίζει να γράφει τη δίκη του ξεχωριστή ιστορία στη ζωντανή ψυχαγωγία στην Αθήνα.

«Η ιστορία του Half Note είναι γεμάτη από θρύλους της μουσικής, που δεν είχαν περάσει την άλλη πλευρά του Ατλαντικού» είπε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, ο Θράσος Ειρήνης, Καλλιτεχνικός Σύμβουλος της πιο τζαζ αθηναϊκής σκηνής.

Πρωτοάνοιξε το 1977 στην πλατεία Αμερικής ως «Braxton’s Jazz Nest» και λίγο καιρό αργότερα μετονομάστηκε σε Half Note απ το ομώνυμο jazz club της Νέας Υόρκης.

Σήμερα «αν και οι οικονομικές δυσκολίες είναι πολλές ότι γίνεται, γίνεται με πόνο και πολύ μεγάλη αγάπη» τόνισε ο κύριος Ειρήνης.

Το Half Note φέτος ανοίγει τις πόρτες του την Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, με οικοδεσπότες την κολεκτίβα «Black Art Jazz», ένα σπουδαίο σεξτέτο από τη Νέα Υόρκη.

Και αυτή είναι μόνο η αρχή αφού στη σκηνή του Half Note φέτος θα ανέβουν μεταξύ άλλων ο Τσαρλς μακ Φέρσον και το κουαρτέτο του, ο θρύλος της μπλουζ Λάκυ Πέτερσον, ο Μπίλι Χάρπερ, ο Ντέιβιντ Μάρεϊ, μια από τις σπουδαιότερες φιγούρες της σύγχρονης Τζαζ σκηνής, ο σαξοφωνίστας, Τζέσι Ντέιβις και το κουαρτέτο του και ο πρόσφατα βραβευμένο με Grammy και πιανίστας του Πιατσόλα, Πάμπλο Ζίγκλερ.

Επίσης, το φετινό πρόγραμμα συμπληρώνει μια πλειάδα ελληνικών σχημάτων από σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνης όπως ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος και το κουαρτέτο του, η Σόνια Θεοδωρίδου και το Γιώργος Κοντραφούρης τρίο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα στο https://www.halfnote.gr/

Βίκυ Παπαστεφάνου

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα