back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λαζάνια με κόκκινη σάλτσα βασιλικού

Διαβάστε επίσης

Ενα ζυμαρικό είναι ότι πρέπει για σήμερα… Θεωρώ αυτονόητο ότι όλοι ξέρετε να βράζετε μακαρόνια, είναι απλό, αλλά όλα έχουν τα μυστικά τους, έτσι και τα μακαρόνια.

Ένα μυστικό τους είναι, ότι ρίχνουμε μια κουταλιά λάδι στον βρασμό για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Άλλο μυστικό είναι, ότι πριν κλείσουμε το μάτι ρίχνουμε λίγο κρύο νερό απ την βρύση, για σταματήσουμε τον βρασμό και αμέσως μετά τα σουρώνουμε.

Ένα τρίτο μυστικό είναι, όταν θέλουμε να τα φάμε σκέτα, μόνο με τυρί, χωρίς σάλτσες, η να τα χρησιμοποιήσουμε μόνο για κρύες σαλάτες η συνοδευτικό κάποιου άλλου πιάτου, τότε, βάζουμε την κατσαρόλα κάτω από την βρύση ρίχνουμε μέσα κρύο νερό, αφήνουμε δέκα λεπτά και μετά σουρώνουμε η… όπως είναι στο σουρωτήρι τα ξεπλένουμε με κρύο νερό για λίγα λεπτά.

Επίσης τα μακαρόνια, πρέπει να είναι βρασμένα «Al dente», όπως λένε οι φίλοι μας Ιταλοί μακαρονάδες, δηλαδή να τα «νιώθεις στο δόντι», βέβαια υπάρχουν και τα προσωπικά γούστα, οπότε περί ορέξεως …

Αφού λοιπόν είπαμε τα περί βρασίματος των ζυμαρικών μας, ας φτιάξουμε την σάλτσα μας…
Βάζουμε σ ένα κατσαρολάκι την ντομάτα μας, φρέσκια περασμένη στο μούλτι η και την έτοιμη του εμπορίου, που είναι επίσης καταπληκτική.

Ρίχνουμε μέσα το λάδι, αλατοπίπερο, μπαχάρι, φύλλα φρέσκα βασιλικού, ένα γεμάτο μπολάκι, ένα μικρό ποτηράκι κρασί, ότι υπάρχει κόκκινο άσπρο δεν έχει σημασία, συμπληρώνουμε λίγο νερό και βράζουμε μέχρι η σάλτσα μας να πήξει, να φύγουν τα πολλά υγρά της, να μελώσει.

Ο πρώτος τρόπος σερβιρίσματος είναι, να σερβίρουμε πιάτο πιάτο, να ρίχνουμε σάλτσα και να τελειώνουμε με τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας, που μπορεί να είναι μυζήθρα ξερή, ξερό ανθότυρο, παρμεζάνα η το κλασικό κεφαλοτύρι.

Ο δεύτερος τρόπος, αυτός που χρησιμοποιώ κι εγώ είναι, να βάλω σε βαθύ σκεύος τα μακαρόνια, να ρίξω στρώσεις στρώσεις την σάλτσα και το τυρί και στο τέλειωμα κλείνω πάλι με σάλτσα και τυρί… από κει γίνεται και το σερβίρισμα.

Να σημειώσω εδώ, ότι αν χρησιμοποιήσετε τον πρώτο τρόπο σερβιρίσματος, θα πρέπει μετά το σούρωμα, να τα βάλετε στην κατσαρόλα πάλι, να προσθέσετε βούτυρο η λάδι και να ανακατέψετε.

Αν όμως χρησιμοποιήσετε τον δεύτερο τρόπο, δεν θα το κάνετε αυτό, γιατί έτσι κι αλλιώς θα λαδωθούν από την σάλτσα.
Συνοδεύονται ωραιότατα, με μια υπέροχη φρέσκια πράσινη σαλάτα…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα