back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Ναι» από τη Βουλή στη σύσταση Προανακριτικής για Παπαγγελόπουλο

Διαβάστε επίσης

Με 173 ψήφους υπέρ ψηφίστηκε η πρόταση της ΝΔ για συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για την υπόθεση Νοβάρτις.

“Όχι” ψήφισαν 83 βουλευτές, ενώ βρέθηκαν 4 άκυρα και ένα λευκό, μετά από επανακαταμέτρηση που δείχνουν διαφοροποιήσεις τουλάχιστον 4 βουλευτών από την κομματική γραμμή.

Απείχαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, του Μέρα 25 και της Ελληνικής Λύσης. Η Επιτροπή θα απαρτίζεται από 26 μέλη και το πόρισμα θα πρέπει να δοθεί σε διάστημα δύο μηνών.

Για προαποφασισμένη πολιτική δίωξη και σκευωρία σε βάρος του, μίλησε ο κ. Παπαγγελόπουλος, τονίζοντας ότι εκτελείται οργανωμένο σχέδιο από εγκληματική οργάνωση στην οποία συμμετέχουν πολιτικοί και δικαστικοί.

Επίθεση στην Κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό για τα κενά υπουργικά έδρανα και για τη μη παραπομπή του ίδιου, εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. ‘Ντρέπεστε για αυτό που κάνετε και το βάζετε στα πόδια. Είστε και ρεβανσιστές και δειλοί ταυτόχρονα”, είπε.

Ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει τον νταή μοιάζοντας με τον Ζήκο των ελληνικών ταινιών” σχολίασε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός .

«Απαιτούμε την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης για να αποκαλυφθούν οι ευθύνες και οι υπεύθυνοι όσο βαθιά και όσο ψηλά και αν βρίσκονται» τόνισε στην ομιλία της η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

Ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επαναφέρει τη βολική ατζέντα της σκανδαλολογίας.  Για φυγομαχία και δειλία της κυβέρνησης, έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, ενώ σε  “κοκορομαχίες” αναφέρθηκε ο Γραμματέας του ΜΕΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Την πρόταση υπερψήφισαν εκτός των βουλευτών της ΝΔ και οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ. Όχι στην πρόταση είπαν 84 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην επανακαταμέτρηση των ψήφων που έγινε λόγω λάθους, καταψήφισαν 83 βουλευτές ενώ βρέθηκαν 4 άκυρα και 1 λευκό.

Συμφωνα με πηγές της Βουλής, έγινε λάθος στα άκυρα ψηφοδέλτια καθώς μέσα στη κάλπη βρέθηκε και το λευκό.

Σε σύνολο 261 βουλευτών που ψήφισαν, βρέθηκαν 256 έγκυρα ψηφοδέλτια, 4 άκυρα και ένα λευκό. Αυτό σημαίνει ότι στη πράξη 2 βουλευτές, είτε από τη ΝΔ, είτε από το ΚΙΝΑΛ, πήγαν κόντρα στη κομματική γραμμή και καταψήφισαν, ενώ ένας βουλευτής ψήφισε λευκό.

Απείχαν της ψηφοφορίας οι βουλευτές του ΚΚΕ, του Μέρα 25 και της Ελληνικής Λύσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που δεν παρενέβη στην Ολομέλεια προσήλθε κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

Απών από τη ΝΔ ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης, λόγω απουσίας του στο εξωτερικό με αποστολή της Βουλής, ενώ επιστολική ψήφο η όποια προσμετράται έστειλε ο Γιώργος Κουμουτσάκος

Πρόθεση ψήφου στη γραμμή του κόμματος έστειλαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,Νίκος Φίλης, Θεοδώρα Τζάκρη και Γιώργος Κατρούγκαλος. Επίσης απουσίαζε ο Νεκτάριος Σαντορινιός για λόγους υγείας, που είναι γνωστοί στο κόμμα.

Δημήτρης Ράντος – Στέλλα Παπαμιχαήλ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα