back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι πολλές απουσίες οδήγησαν σε αναβολή της “δίκης των 28” για τις 20/12

Διαβάστε επίσης

Η προσωρινή διακοπή στη αρχή της “δίκης των 28”, οδήγησε τελικά σε αναβολή, με την πρόεδρο του δικαστηρίου να αποχωρεί ενοχλημένη από τις πολλές απουσίες.

Με προσωρινή διακοπή ξεκίνησε η “δίκη των 28”, πριν οδηγηθεί σε οριστική αναβολή για τις 20 Δεκεμβρίου λόγω απουσίας μαρτύρων. Η πρόεδρος του δικαστηρίου βγήκε από την αίθουσα ενοχλημένη από τις πολλές απουσίες, πριν επιστρέψει για να αποφασίσει την αναβολή.

Αρκετοί από τους κατηγορούμενους απουσίαζαν και πάλι, επιλέγοντας να εκπροσωπηθούν από δικηγόρους. Αυτό το γεγονός ενόχλησε την πρόεδρο, η οποία απευθυνόμενη κάποια στιγμή προς την αίθουσα είπε χαρακτηριστικά: «Όλοι οι μάρτυρες λένε ανέκδοτα. Να δούμε ποιος κοροϊδεύει ποιον εδώ πέρα. Αν θέλετε να σας πάρουμε κατάθεση και από το σπίτι σας για να μην κουράζεστε κιόλας»..

Από τους 24 μάρτυρες εμφανίστηκαν αρχικά μόλις πέντε. Πρόκειται για τους Βασσάρα, Θωμαΐδη, Κωνσταντινέα, Ι. Καλύβα και Παναγόπουλο, για να ακολουθήσει λίγο αργότερα και ο Αλέξης Κούγιας. Από την αίθουσα απουσίαζαν και αρκετοί εκ των κατηγορουμένων, οι οποίοι επέλεξαν να εκπροσωπηθούν από τους συνηγόρους τους.

Η απουσία πολλών μαρτύρων ήταν εκείνη που οδήγησε τελικά στην αναβολή για τις 20/12 με την πρόεδρο του δικαστηρίου να γνωστοποιεί ότι αν δεν προσέλθουν, θα υπάρξει βίαιη προσαγωγή.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα