back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ΚΕΘΕΑ στο υπουργείο Υγείας

Διαβάστε επίσης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Τετάρτη έξω από το υπουργείο Υγείας, μέλη, γονείς, εργαζόμενοι και φίλοι του ΚΕΘΕΑ.

Ζητούν να αποσυρθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την κατάργηση του αυτοδιοίκητου του φορέα απεξάρτησης. Επίσης ζητούν τον τερματισμό της επιχειρούμενης απαξίωσης του ΚΕΘΕΑ και της θεραπευτικής του πρότασης που βασίζεται στην εσωτερική δημοκρατία και σε συλλογικές διαδικασίες. Την ενίσχυση των δωρεάν δημόσιων προγραμμάτων απεξάρτησης και κοινωνικής ένταξης. Την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου για μια εθνική στρατηγική με σεβασμό στα δικαιώματα των ευάλωτων ομάδων.

Μέλη του ΚΕΘΕΑ κρατώντας τύμπανα στα χέρια σχημάτισαν έναν τεράστιο κύκλο. Στη συνέχεια ένας-ένας έμπαιναν στον κύκλο και φώναζαν με μία δυνατή κραυγή το όνομά τους, λέγοντας «Είμαι ο… και είμαι ΚΕΘΕΑ».

Μέλη και γονείς μελών του ΚΕΘΕΑ ανέβηκαν στο υπουργείο και συναντήθηκαν με τον γενικό γραμματέα δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Πρεζεράκο,  ο οποίος δεσμεύτηκε να μεταφέρει στον υπουργό Υγείας τα αιτήματα τους.

Εκτός από την Αθήνα συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις, όπου υπάρχουν προγράμματα του ΚΕΘΕΑ.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα