back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Χ.Θεοχάρης: Απώλειες 500 εκ ευρώ το 2020 στον τουρισμό λόγω Thomas Cook

Διαβάστε επίσης

Δυσοίωνη εκτίμηση για τις επιπτώσεις στον τουρισμό από το κανόνι της Τhomas Cook εξέφρασε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης σε συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής.

«Θα χάσουμε μισό δις ευρώ από τον ελληνικό τουρισμό» ανέφερε ο κ Θεοχάρης και ενημέρωσε πως στόχος του υπουργείου είναι να ανακτήσουμε το ποσό αυτό, κυρίως με την αναπλήρωση όλων των δυνητικά χαμένων αεροπορικών θέσεων για το 2020.

«Στο πλαίσιο αυτό είμαστε σε ανοικτή επικοινωνία με την Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων, με εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών, τους ανθρώπους των: Aegean, Jet2, British Airways, EasyJet» είπε και πρόσθεσε ότι η ταχύτητα κάλυψης του κενού που αφήνει η Thomas Cook είναι κομβικής σημασίας.

Σε ότι αφορά τις απώλειες που υπέστησαν τα ξενοδοχεία της χώρας, ο κ. Θεοχάρης επικαλούμενος έρευνα του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων προκύπτει ότι η συνολική ζημιά στα καταλύματα της χώρας αποτιμάται στα 315 εκατ. ευρώ.

Τέλος, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς επί των ημερών του παρά το καμπανάκι των ορκωτών λογιστών ότι Τhomas Cook  ενδεχομένως θα αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα ο ΕΟΤ μέσω διαφημιστικών προγραμμάτων έδωσε στην εταιρία 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα