back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Για «τέλος του πρώτου κύκλου της αναμέτρησης με την πανδημία», αλλά και για «αφετηρία μίας νέας περιόδου, με επίκεντρο την οικονομία και την κοινωνία», έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνοντας νωρίτερα το κυβερνητικό σχέδιο για τους επόμενους μήνες.

«Το πρόγραμμα της μετάβασης από την αβεβαιότητα του σήμερα στην ασφάλεια του αύριο θα ανεβάσει το ύψος των παρεμβάσεών μας στα 24 δισεκατομμύρια», τόνισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος ανέφερε ότι το σχέδιο εδράζεται σε τρεις πυλώνες: Στήριξη εργασίας, μείωση φόρων, τόνωση επιχειρηματικότητας.

Μείωση ΦΠΑ σε μεταφορές, εστίαση και επιδότηση στεγαστικών δανείων, μεταξύ των μέτρων που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Ο κ. Σταϊκούρας παρουσίασε πακέτο 15 μέτρων το οποίο θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την μεθεπόμενη εβδομάδα και θα αφορά τη στήριξη των κλάδων του τουρισμού, των μεταφορών,της εστίασης και του πολιτισμού.

Παράταση των έκτακτων μέτρων στα εργασιακά για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, ενεργοποίηση του Μηχανισμού Ενίσχυσης της Απασχόλησης από την 1η Ιουνίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου και χορήγηση επιδόματος ανεργίας έως και το Σεπτέμβριο στους περίπου 120.000 εποχικά απασχολούμενους οι τρεις άξονες που ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Για τις κινήσεις του υπουργείου Ανάπτυξης όπως τις εξειδίκευσε ο Άδωνις Γεωργιάδης θα ακούσουμε την συνάδελφο Χριστιάννα Κούσιου

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση του τουρισμού Restart Tourism παρουσίασε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης. Περισσότερα από τον συνάδελφο Νεκτάριο Ανδριόπουλο

«Το σχέδιο Μητσοτάκη είναι 20% μειώσεις μισθών για τους εργαζόμενους και ανοσία αγέλης για τους μικρομεσαίους», αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. «Πληρώσαμε πολλά, δε θα πληρώσουμε ξανά την καπιταλιστική κρίση», το σχόλιο του ΚΚΕ.

Δέκα νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας, ανακοίνωσε ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να ανέρχονται σε 2.850. Ένα αγοράκι Ρομά μόλις 8 μηνών νοσηλεύεται διασωληνωμένο εξαιτίας επιπλοκών του κορονοϊού στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία». Το βρέφος εισήχθη στη ΜΕΘ πριν δύο μέρες και έχει υποκείμενο νόσημα.

Στους 166 οι καταγεγραμμένοι θάνατοι.

Για βαθιά ύφεση που μπορεί να φτάσει το 10% του ΑΕΠ το 2020, με σχετικά δυνατή ανάκαμψη το 2021, προειδοποιεί η Κομισιόν που άναψε ωστόσο το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 640 εκατ. ευρώ Η ανεργία σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν εκτιμάται ότι θα εκτιναχθεί στα επίπεδα του 20% φέτος. Σε ό,τι αφορά το τραπεζικό Τομέα επισημαίνεται η αύξηση της δραστηριότητας για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων, ωστόσο τα ποσοστά τους παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Την διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στην υπόθεση Νovartis αποφάσισε η Βουλή με 175 ψήφους από την ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, ενώ δύο ψηφοδέλτια βρέθηκαν άκυρα. Συνολικά ψήφισαν 177 βουλευτές, ενώ απείχαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην του ΚΙΝΑΛ.

Το νέο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Την Πρόεδρο υποδέχθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Η κρίση της πανδημίας κατέστησε ακόμη πιο επείγουσα την ανάγκη της μέριμνας για τους πλέον ευάλωτους ανάμεσά μας, τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Σακελλαροπούλου.

Νεφώσεις αύριο στην Αττική και θερμοκρασία από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Αλλαγή σκηνικού για τον καιρό με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, και την πτώση της θερμοκρασίας. Αυτή την ώρα η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι είναι 25 βαθμοί.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα