back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Lamda Development: Θα επενδυθούν 2 δισ. σε 5 χρόνια στο Ελληνικό

Διαβάστε επίσης

Τον οικονομικό σχεδιασμό για τα πρώτα 5 χρόνια της επένδυσης στο Ελληνικό, συνολικού ύψους 8 δισ. ευρώ, παρουσίασε η διοίκηση της Lamda Development, την Πέμπτη κατά τη Γενική Συνέλευση των μετόχων που αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των 650 εκατ. ευρώ. Μία από τις μεγαλύτερες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου που έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα, όπως σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Οδυσσέας Αθανασίου.

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, τα πρώτα 5 χρόνια θα επενδυθούν συνολικά 2 δισ. ευρώ (αρχικά η εταιρεία είχε δεσμευτεί για 1,1 δισ. ευρώ) εκ των οποίων τα 600 εκατ. θα προέλθουν από την αύξηση κεφαλαίου, τα 850 εκατ. από δανεισμό (οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες), 400 εκατ. θα προέλθουν από τα έσοδα που έχει, κυρίως από την πώληση περίπου 800 κατοικιών, και τα 150 εκατ. ευρώ από ένα ομόλογο που θα εκδοθεί.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η εταιρεία είναι απολύτως έτοιμη να ξεκινήσει το έργο και έχει εξασφαλίσει τα κεφάλαια, ωστόσο, η πρόθεσή της είναι να συνεργαστεί με τους καλύτερους σε όλους τους τομείς γι’ αυτό και απευθύνει πρόσκληση σε όσους το επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στο έργο.

Η διοίκηση της Lamda ανακοίνωσε επίσης την εισαγωγή της θυγατρικής εταιρείας, Lamda Malls (σήμερα έχει στην κατοχή της το Golden Hall και το Mediterranean Cosmos) στο Χρηματιστήριο σε περίπου 1,5 χρόνο και αφού θα έχει εισφερθεί εκεί και το The Mall Athens.

Ο Τάσος Γιαννίτσης, πρόεδρος της Lamda Development, σημείωσε πως ο όμιλος Λάτση αποφάσισε να στηρίξει μια επένδυση εν μέσω της οικονομικής κρίσης στη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Develpoment αναφορικά με το Ελληνικό επεσήμανε πως είναι τρεις φορές το Μονακό και η επένδυση είναι πολύ μεγάλη, καθώς το ύψος της ξεπερνά τα 8 δις. Στο συγκεκριμένο projects θα υπάρξει ποικιλία έργων, με έμφαση τις υποδομές, όπως έργα τηλεπικοινωνιών, αλλά και έργα κοινής ωφέλειας.

Ο κ. Γιαννίτσης σημείωσε πως μέσα στο Ελληνικό θα δημιουργηθεί μια «έξυπνη πόλη» που θα έχει τραμ που θα συνδέει τη Βουλιαγμένης με την παραλιακή

Μέσα στην πρώτη πενταετία, η Lamda Development θα αναπτύξει όλη την παραλιακή ζώνη, θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του καζίνο και του Μall.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννίτση η σημερινή ημέρα αποτελεί ορόσημο, καθώς η έγκριση της αύξησης κεφαλαίου θα επιτρέψει στην εταιρεία να ξεκινήσει την επένδυση. Επίσης, ο πρόεδρος της Lamda Development επεσήμανε πως η έναρξη της επένδυσης στο Ελληνικό, θα έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της αξιοπιστίας της χώρας και της προσέλκυσης ενδιαφέροντος και για άλλα projects.

Ο κ. Γιαννίτσης, τόνισε πως η επένδυση θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και μπορεί να αποτρέψει ως ένα βαθμό το brain drain.

Xριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα