back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Νωρίτερα από την 1η Ιουλίου αναμένεται η επανεκκίνηση της ιδιαίτερα κρίσιμης για την συνολική πορεία της οικονομίας, τουριστικής δραστηριότητας, ενώ δρομολογείται το σταδιακό άνοιγμα της χώρας και σε ξένους τουρίστες.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει στις 6 απόγευμα το συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης για την οικονομία, την απασχόληση και τον τουρισμό που θα περιλαμβάνει, συγκεκριμένες φορολογικές ελαφρύνσεις αλλά και στήριξη της ρευστότητας των επιχειρήσεων, με έμφαση σε αυτές που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό.
Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι το σχέδιο που θα παρουσιαστεί σήμερα μπορεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις ώστε να υπάρξει αναπλήρωση ενός μέρους των εσόδων, με αντίστοιχα θετικό αντίκτυπο στην συνολική πορεία της οικονομίας.
Το άνοιγμα των συνόρων Σένγκεν στο επίκεντρο της σημερινής τηλεδιάσκεψης των υπουργών Τουρισμού της ΕΕ.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, με συλλαλητήρια σήμερα στην Κρήτη και την Παρασκευή σε Ρόδο και Πάτρα. Προειδοποιούν με κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στις αρχές Ιουνίου και ζητούν την παράταση του επιδόματος ανεργίας έως ότου επαναπροσληφθιούν.
Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία τους, 300.000 εργαζόμενοι δεν θα βρουν δουλειά φέτος, καθώς το 50% των τουριστικών μονάδων και το 35% των καταστημάτων εστίασης δεν θα λειτουργήσουν.

Τέσσερα νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας. 166 οι θάνατοι. Τη Δευτέρα αναμένονται οι αποφάσεις για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων.

Αισιόδοξα τα πρώτα μηνύματα και στη χώρα μας για τη θεραπευτική χορήγηση πλάσματος από ανθρώπους που ανάρρωσαν από τον Covid19. Η κλινική εικόνα ασθενούς στον Ευαγγελισμό που λαμβάνει αυτή τη θεραπεία έχει βελτιωθεί σημαντικά, δηλώνει στην Καθημερινή η διευθύντρια ΕΣΥ στην αιματολογική κλινική του νοσοκομείου και τη μονάδα μεταμόσχευσης μυελού των οστών, Μαρία Παγώνη. Πλάσμα χορηγείται σε συνολικά τέσσερις ασθενείς σε τρία νοσοκομεία της Αθήνας.Ξεπέρασαν τις 323.000 οι θάνατοι από κορωνοϊό σε όλον τον κόσμο. Περισσότερα από 4.897.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Nέο θλιβερό ρεκόρ θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού καταγράφηκε στη Βραζιλία, με 1.179 νεκρούς σε μία ημέρα. Η Βραζιλία είναι η τρίτη χώρα σε νεκρούς εξαιτίας του κορονοϊού, μετά τη Ρωσία και τις ΗΠΑ.

Η Παλαιστινιακή Αρχή αποσύρεται από όλες τις συμφωνίες που έχει υπογράψει με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς.

Ομόφωνα ενέκρινε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο τις προτάσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος για το ύψος των κτιρίων γύρω από την Ακρόπολη, καθώς και σε τμήμα της λεωφόρου Συγγρού.
Πέριξ της Ακρόπολης, δεν θα ξεπερνά τα 21 μέτρα, ενώ κατά μήκος της Συγγρού θα σταματά στα 24 μέτρα.
Με τη σημερινή νομοθεσία το ύψος των κτιρίων μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 32 μέτρα.

Ξεκινά στις 12 το μεσημέρι στη Ολομέλεια της Βουλής η μυστική ψηφοφορία για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου εις βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου αναφορικά με την υπόθεση Novartis. Στην ψηφοφορία θα πάρουν μέρος μόνο οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής που συμφωνούν με το αίτημα της διεύρυνσης.

Την πρωτοβουλία του «Αθήνα 9,84» να προάγει τη μουσική και το θέατρο μέσα από τα ερτζιανά ανακοίνωσε η πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιόφωνου Νίκη Αραμπατζή. Στην πρόσφατη τηλεσυνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η κ. Αραμπατζή αναφέρθηκε, απαντώντας στη μείζονα αντιπολίτευση, στην συμβολή του σταθμού για τη στήριξη του κινήματος support art workers, η οποία θα κινηθεί σε δύο άξονες.
Στην παραγωγή νέων τραγουδιών στους ανθρώπους της μουσικής βιομηχανίας και στην παραγωγή αναλογίου στους ανθρώπους του θεάτρου, δημιουργώντας ραδιοφωνικές παραγωγές.

ΚΑΙΡΟΣ
Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική, με παροδικές νεφώσεις μέχρι το απόγευμα. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 35 βαθμούς Κελσίου. 22 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα