back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Το σχέδιο για την οικονομία, την εργασία και τον τουρισμό ανακοινώνει στις 6 το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Νωρίτερα από την 1η Ιουλίου αναμένεται η επανεκκίνηση της ιδιαίτερα κρίσιμης για τη χώρα μας τουριστικής δραστηριότητας, ενώ δρομολογείται το σταδιακό άνοιγμα σε ξένους τουρίστες.
Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι οι σημερινές ανακοινώσεις δημιουργούν προϋποθέσεις ώστε να υπάρξει αναπλήρωση ενός μέρους των εσόδων, με αντίστοιχα θετικό αντίκτυπο στην συνολική πορεία της οικονομίας.

Τις προτάσεις της Κομισιόν για την ελεύθερη μετακίνηση των Ευρωπαίων πολιτών συζητούν σήμερα οι υπουργοί Τουρισμού της ΕΕ.
“Το καλοκαίρι δεν ακυρώθηκε” δήλωσε η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον.
Να κάνουν διακοπές στην Ιταλία καλεί τους Γερμανούς, μιλώντας στη Bild, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο.

Σε κινητοποιήσεις, με ανοιχτό το ενδεχόμενο 24ωρης απεργίας, προχωρούν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, με συλλαλητήρια σήμερα στην Κρήτη και την Παρασκευή σε Ρόδο και Πάτρα.
Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία τους, 300.000 εργαζόμενοι δεν θα βρουν δουλειά φέτος, καθώς το 50% των τουριστικών μονάδων και το 35% των καταστημάτων εστίασης δεν θα λειτουργήσουν.

Μέχρι 60 εκατομμύρια άνθρωποι θα ωθηθούν στην «ακραία φτώχεια» από τον κορονοϊό προειδοποιεί ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας. Ο David Malpass στην χθεσινή Γενική Συνέλευση δήλωσε ότι η τράπεζα αναμένει ότι η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη θα συρρικνωθεί κατά 5% φέτος.

Τέσσερα νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας. 166 οι θάνατοι. Τη Δευτέρα αναμένονται οι αποφάσεις για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων.
Συνωστισμός τις τελευταίες μέρες στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Οι επιβάτες αδυνατούν να τηρήσουν αποστάσεις ασφαλείας, ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν γίνεται σωστή χρήση της μάσκας που είναι υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Επιστροφή στα θρανία από σήμερα για τους μαθητές στη Νότια Κορέα, με αυστηρά μέτρα προφύλαξης. Καθηγητές και διευθυντές υποδέχθηκαν με αντισηπτικά και θερμόμετρα τα παιδιά, τα οποία φορούσαν μάσκες.

Ρεκόρ θανάτων στη Βραζιλία, όπου καταγράφηκαν 1.179 νεκροί σε μία ημέρα.
Η ισπανική αεροπορική εταιρία Globalia ανέστειλε τη διαδικασία έναρξης των εσωτερικών πτήσεών της στη χώρα.

Αν φυσάει, έστω και λίγο, τα σταγονίδια του σάλιου μετά από βήχα μπορεί να φτάσουν και σε απόσταση 5,5 μέτρων, εκτιμά ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής Έλληνα καθηγητή στο πανεπιστήμιο της Λευκωσίας.

Σε άλλη έρευνα, που έγινε στη Νότια Κορέα, αναφέρεται ότι τα χορευτικά αερόβια προγράμματα των γυμναστηρίων μπορούν να οδηγήσουν σε γρήγορη εξάπλωση του κορονοϊού.

Αλλάζουν οι όροι δόμησης πέριξ της Ακρόπολης, καθώς και σε τμήμα της λεωφόρου Συγγρού. Σύμφωνα με απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, το ύψος των κτιρίων δεν θα ξεπερνά τα 21 μέτρα, ενώ κατά μήκος της Συγγρού θα σταματά στα 24 μέτρα.

Για απόπειρα βιασμού, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και κλοπή συνελήφθη 23χρονος Ιρακινός στη Θεσσαλονίκη.
Η δικογραφία περιλαμβάνει τρεις καταγγελίες γυναικών για παρενόχληση στην περιοχή του Φράγματος Καλοχωρίου.

Την πρωτοβουλία του «Αθήνα 9,84» να προάγει τη μουσική και το θέατρο μέσα από τα ερτζιανά ανακοίνωσε, στην πρόσφατη τηλεσυνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιόφωνου Νίκη Αραμπατζή. Η πρωτοβουλία περιλαμβάνει δύο άξονες: Την παραγωγή νέων τραγουδιών στους ανθρώπους της μουσικής βιομηχανίας και την παραγωγή αναλογίου στους ανθρώπους του θεάτρου, μέσα από ραδιοφωνικές παραγωγές.

ΔΙΕΘΝΗ
Η Johnson & Johnson ανακοίνωσε ότι σταματά σταδιακά την πώληση του ταλκ Johnson’s Baby Powder στις αγορές των ΗΠΑ και του Καναδά, δηλώνοντας ότι η απόφαση εντάσσεται σε μία ευρύτερη επαναξιολόγηση της γκάμας των προϊόντων της.
Η αμερικανική εταιρία βρίσκεται αντιμέτωπη με 16.000 αγωγές από καταναλωτές που υποστηρίζουν ότι προϊόντα της τους προκάλεσαν καρκίνο.

ΚΑΙΡΟΣ
Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική, με παροδικές νεφώσεις μέχρι το απόγευμα. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 35 βαθμούς Κελσίου. 26 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα