back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ένταση στον Περσικό- Πύραυλοι έπληξαν τάνκερ του Ιράν

Διαβάστε επίσης

Νέα ένταση στον Περσικό μετά το πλήγμα σε ιρανικό τάνκερ. Δ ύο πύραυλοι έπληξαν το πετρελαιοφόρο Sinopa, προκαλώντας πυρκαγιά ενώ έπλεε σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων από τις σαουδαραβικές ακτές, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση του Ιράν, επικαλούμενη την Ιρανική Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου.

Όπως ανέφερε, πετρέλαιο διαρρέει στην Ερυθρά Θάλασσα, ενώ κανένα από τα μέλη του πληρώματος δεν τραυματίστηκε. Ιρανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούνται εκτιμήσεις ειδικών ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Σύμφωνα με την Ιρανική Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου (NIOC), η οποία διαχειρίζεται τον στόλο των πετρελαιοφόρων το τάνκερ έπιασε φωτιά ενώ βρισκόταν σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων από τις σαουδαραβικές ακτές και πετρέλαιο διαρρέει στην Ερυθρά Θάλασσα, σύμφωνα με την ιρανική τηλεόραση.

Νωρίτερα το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Nour είχε μεταδώσει ότι όλα τα μέλη του πληρώματος του ιρανικού δεξαμενόπλοιου είναι σώα και αβλαβή και ότι η κατάσταση στο πλοίο είναι υπό έλεγχο.

“Κανένα από τα μέλη του πληρώματος δεν τραυματίστηκε στην έκρηξη (…) η κατάσταση είναι υπό έλεγχο”, πρόσθεσε το Nour, ένα πρακτορείο ειδήσεων που πρόσκειται στους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν.

πηγή  ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters-AFP

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα