back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ιράν: Γυναίκες στο γήπεδο μετά από 38 χρόνια (photos)

Διαβάστε επίσης

Ο αγώνας του Ιράν με την Καμπότζη πέρασε στην ιστορία, όχι για το τελικό 14-0, αλλά επειδή για πρώτη φορά επιτράπηκε στις γυναίκες να βρίσκονται στις εξέδρες ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Εάν κάποιος διάβαζε ότι γράφτηκε ιστορία στο ματς του Ιράν με την Καμπότζη το οποίο έληξε με 14-0 για τους Πέρσες, σίγουρα θα πίστευε πως όλοι μιλάνε για την έκταση του αποτελέσματος. Όμως η ιστορία αφορούσε ένα άλλο στοιχείο της αναμέτρησης.

Μετά από 38 ολόκληρα χρόνια γυναίκες μπόρεσαν να παρακολουθήσουν αγώνα ποδοσφαίρου από τις κερκίδες ενός γηπέδου και συγκεκριμένα του Azadi Stadium της Τεχεράνης.

Image result for iran women's football

Στο αγώνα του Ιράν λοιπόν βρέθηκαν 3 χιλιάδες γυναίκες αφού ο αριθμός των εισιτηρίων ήταν έτσι κι αλλιώς περιορισμένος και αποθέωσαν τους παίκτες της εθνικής τους ομάδας.

Image result for iran women's football

Και πως να μην τους αποθεώσουν άλλωστε αφού σκόραραν 14 φορές με τον πρώην άσο του Ολυμπιακού Καρίμ Ανσαριφάρντ να πετυχαίνει τέσσερα τέρματα και να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης.

Όπως αναφέρουν μάλιστα τα διεθνή ΜΜΕ πολλές από αυτές να κλαίνε από χαρά. Το γεγονός ότι θα μπορούν από εδώ και πέρα να πηγαίνουν στα γήπεδα, θεωρείται μια νίκη απέναντι στους αυστηρούς ισλαμικούς νόμους και τη γενικότερη υποτίμηση της γυναίκας.

Για να συμβεί βέβαια αυτό χρειάστηκε η FIFA να απειλήσει το Ιράν με αποκλεισμό από το Μουντιάλ 2022, με τις αρχές της χώρας να συμμορφώνονται.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα