back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ντοματόρυζο…

Διαβάστε επίσης

Μοσχοβολούσε το σπίτι ντομάτα και βασιλικό, αγαπημένο απλό φαγητό, γεμάτο αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων, τότε που όλα ήταν λίγα αλλά ήταν πολλά, τότε που το ένα ήταν εκατό, τότε που η επάρκεια δεν ήταν στα νούμερα αλλά στο συναίσθημα, στην αγκαλιά το χάδι το φιλί…όλα αυτά που χάθηκαν στο χρόνο…

Γίνεται γρήγορα, εύκολα, είναι πολύ οικονομικό και πεντανόστιμο.

Θα χρειαστούμε ένα κιλό ντομάτες, πάρα πολύ ώριμες, όσο πιο πολύ τόσο πιο καλά, ενάμιση φλιτζάνι ρύζι, ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, λίγο λάδι, ένα κύβο λαχανικών, δυο τρία φύλλα βασιλικού, πέντε φλιτζάνια νερό, μισό κουταλάκι ζάχαρη και αλατοπίπερο.

Περνάμε τις ντομάτες στο μούλτι, βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι και το κρεμμύδι, σοτάρουμε για λίγο και προσθέτουμε τις ντομάτες και τη ζάχαρη, βράζουμε λίγη ώρα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά από τις ντομάτες και προσθέτουμε το νερό, μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το ρύζι, το αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά όπως όταν κάνουμε πιλάφι, σιγοβράζουμε για είκοσι λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.

Όταν είναι έτοιμο, κλείνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε λίγα λεπτά στην κατσαρόλα με πετσέτα.

Σερβίρουμε και με μια σαλάτα και λίγο τυράκι τρώμε το ωραιότερο και πιο μαμαδίστικο φαγητό.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα