back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Τσιτσιπάς-Τζόκοβιτς 2-1: Ο Στέφανος στα ημιτελικά του Shanghai Masters

Διαβάστε επίσης

Επική εμφάνιση από τον Στέφανο Τσιτσιπά ο οποίος νίκησε με 2-1 σετ τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο τουρνουά της Σανγκάης και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Με μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του, ο εκπληκτικός Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε για δεύτερη φορά τον Νόβακ Τζόκοβιτς και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Shanghai Masters. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Ρώσο Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Ο Τσιτσιπάς έπαιζε απέναντι στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και υπερασπιστή του τίτλου στη Σανγκάη. Μάλιστα ο Σέρβος στα τελευταία 7 παιχνίδια του δεν είχε χάσει σετ. Το παιχνίδι ξεκίνησε στο ρυθμό του Νόλε και παρά την αντίσταση του Στέφανου το πρώτο σετ πήγε σε εκείνον. Από εκεί και πέρα όμως ο Έλληνας πρωταθλητής πιάνοντας μία εκπληκτική απόδοση και έχοντας απαντήσεις στα χτυπήματα του Τζόκοβιτς έφτασε στην ολική ανατροπή. Δείχνοντας ψυχραιμία στο 6-5 υπέρ του στο 2ο σετ, απέφυγε την αντεπίθεση του Σέρβου και το κέρδισε με 7-5.


Το νερό είχε μπει στο αυλάκι για το Στέφανο. Με την ψυχολογία στα ύψη, έτρεξε το Σέρβο στο τερέν και πήρε εύκολα το τρίτο και καθοριστικό σετ με 6-3, επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική αγωνιστική του κατάσταση τον τελευταίο μήνα.

Επόμενος αντίπαλος του Τσιτσιπά είναι ο Ρώσος Ντανιίλ Μεντβέντεφ Νο4 στην παγκόσμια κατάταξη. Ο Στέφανος μετράει τέσσερις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια που έχει δώσει απέναντί του, οπότε ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει για τον Έλληνα πρωταθλητή.

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του παιχνιδιού:

https://youtu.be/M8aDZhD2b5E

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα