back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων για την απελευθέρωση της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Μήνυμα ενότητας έστειλαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος και ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης όπου πραγματοποιήθηκε νωρίτερα η έπαρση της σημαίας για τα 75 χρόνια Απελευθέρωσης της Αθήνας από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής.

Ο κ. Μπακογιάννης υπογράμμισε ότι «όλοι εμείς που υπηρετούμε την πόλη, είναι πλέον στόχος και κοινό όραμα να συνεργαστούμε, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την Αθήνα, που δεν αφήνει χώρο στο σκοτάδι, που αγαπά τους ανθρώπους της και παίρνει δύναμη από αυτούς. Γιατί την ιστορία της Αθήνας δεν την έγραψαν οι δρόμοι, αλλά οι άνθρωποί της», σημείωσε ο δήμαρχος της Αθήνας.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη ενώ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο οργανώνονται έως τη μία και μισή, ξεναγήσεις, με θέμα “Μετά την απελευθέρωση: ανασυνθέτοντας την ιστορία της απόκρυψης μέσα από τα αρχεία του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου”.

Εξάλλου, στις 7 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, το Ιστορικό Αρχείο Δήμου Αθηναίων πραγματοποιεί εκδήλωση στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο – Μέγαρο Παλαιάς Βουλής (Σταδίου 13). Ομιλητής είναι ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς με θέμα: «Ο Εορτασμός και η Σημαία της Απελευθέρωσης». Συμμετέχουν η Χορωδία του Εθνικού Ωδείου “Μανώλης Καλομοίρης” και τα Μέλη της Ακαδημαϊκής Χορωδίας Νέων Αθηνών. Διευθύνει ο Σπύρος Κλάψης και στο πιάνο θα συνοδεύει η Σοφία Μοσχογιάννη.

Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο των δράσεων «12 Οκτωβρίου 1944. Η Αθήνα Ελεύθερη», που συνδιοργανώνουν – για πέμπτη συνεχή χρονιά – ο Δήμος Αθηναίων, το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, η Περιφέρεια Αττικής, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και η ΕΡΤ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα