back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η Ξενοδοχειακή ανάπλαση της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Ισχυρός παίχτης στον ξενοδοχειακό κλάδο η Αθήνα. Η χώρα και δη η πρωτεύουσα, βιώνει μια επενδυτική έκρηξη το τελευταίο διάστημα με πολυάριθμες νέες μονάδες να προστίθενται στο δυναμικό της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας συμβούλων GBR consulting, η Αθήνα έχει εμπλουτιστεί με 40 νέα καταλύματα κατά το α’ εξάμηνο του 2019, ενώ άλλες 20 ξενοδοχειακές επενδύσεις έχουν ανακοινωθεί και αναμένεται να προσθέσουν στην Αθηναϊκή ξενοδοχειακή αγορά περί τα 2.000 επιπλέον δωμάτια. Κι αυτά χωρίς να υπολογίζεται η επένδυση στο Ελληνικό και οι νέες πολυτελείς κλίνες που θα ενταχθούν στην αγορά από το Ολοκληρωμένο Τουριστικό Συγκρότημα που σχεδιάζεται εκεί.

Μερικά νέα «αστέρια» της πρωτεύουσας

Από τα 40 αυτά νέα καταλύματα τα 36 είναι μικρές μονάδες με 20 περίπου δωμάτια ανά μονάδα ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα αποτελούν πεντάστερες και τετράστερες μεγάλες μονάδες.

Για την ακρίβεια είναι το πεντάστερο Coco Mat Athens BC (φωτό από την ιστοσελίδα του ξενοδοχείου) δυναμικότητας 90 δωματίων, το πεντάστερο Academia of Athens Autograph collection δυναμικότητας 63 δωματίων και το τετράστερο Athenaum Smart δυναμικότητας 53 δωματίων καθώς και o περίφημος Αστέρας ο οποίος επαναλειτούργησε ως Four Seasons Astir Palace Hotel Athens.

Η ανάπτυξη ωστόσο δεν σταματά εκεί. Στις μικρότερες μονάδες που έχουν ανοίξει εντός του έτους περιλαμβάνονται το Ergon House στη Μητροπόλεως και το Urban Frame στην οδό Νίκης.

Έντονη ξενοδοχειακή ανάπλαση υφίσταται και ο πιο εμπορικός πεζόδρομος της Αθήνας, η οδός Ερμού με τρεις νέες μονάδες να έχουν ανοίξει σε αυτή.

Στις αρχές του χρόνου άνοιξε τις πύλες το τετράστερο Elia Ermou δυναμικότητας 123 δωματίων και 9 σουιτών, τον Ιούλιο εγκαινιάστηκε το Athens Utopia, μια τετράστερη boutique μονάδα δυναμικότητας 28 δωματίων και σουιτών και ένα μήνα αργότερα άνοιξε σχεδόν απέναντί του, στη συμβολή των οδών Ερμού και Ευαγγελιστρίας, το Athenian Foss ένα ακόμα πεντάστερο boutique ξενοδοχείο δυναμικότητας 15 δωματίων και σουιτών.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα