back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Μπότας κέρδισε στην Ιαπωνία

Διαβάστε επίσης

Ο Βάλτερι Μπότας είδε πρώτος την καρό σημαία στον αγώνα της Ιαπωνίας επιστρέφοντας στις νίκες. Πρωταθλήτρια για έκτη συνεχόμενη φορά αναδείχθηκε και μαθηματικά η Mercedes.

H Ferrari μπορεί να έκανε το 1-2 στις κατατακτήριες δοκιμές αλλά η Mercedes ήταν αυτή που χαμογέλασε στο τέλος μιας και ο Βάλτερι Μπότας πήρε τη νίκη, χαρίζοντας και μαθηματικά για έκτη συνεχόμενη φορά το πρωτάθλημα κατασκευαστών στην ομάδα του.

Ο Φινλανδός με το καλημέρα προσπέρασε τον Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος έκανε κακή εκκίνηση. Κακό ξεκίνημα πραγματοποίησε και ο Σαρλ Λεκλέρκ καθώς είχε επαφή με τον Μαξ Φερστάπεν.

Ο Ολλανδός εγκατέλειψε στη συνέχεια ενώ ο Μονεγάσκος αν και βρέθηκε στις τελευταίες θέσεις μπόρεσε να μπει στη δεκάδα και να βγει έκτος. Ο Φέτελ ήρθε δεύτερος ενώ την τριάδα έκλεισε ο Λιούις Χάμιλτον που δεν είδε με καλό μάτι τη στρατηγική των πρωταθλητών.

Τέταρτος ακολούθησε ο εξαιρετικός Αλεξάντερ Άλμπον ενώ την πεντάδα έκλεισε ο Κάρλος Σάινθ, που άντεξε στην πίεση του Λεκλέρκ. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ντάνιελ Ρικιάρντο, Πιέρ Γκασλί, Νίκο Χούλκενμπεργκ και Λανς Στρολ, με τον ομόσταβλό του Σέρχιο Πέρεθ να εγκαταλείπει στον τελευταίο γύρο του αγώνα.

Στη βαθμολογία των οδηγών ο Λιούις Χάμιλτον βρίσκεται πρώτος με 338 βαθμούς, ενώ δεύτερος ακολουθεί ο Βάλτερι Μπότας με 274. Τρίτος ανέβηκε ο Σαρλ Λεκλέρκ (223 βαθμοί) που προσπέρασε τον Μαξ Φερστάπεν (212 βαθμοί).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα