back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παραιτήθηκε η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης – Σάλος με την ανακοίνωσή της για το μεταναστευτικό

Διαβάστε επίσης

Την παραίτησή της υπέβαλε πριν από λίγο η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης, Φαίη Νικητοπούλου, μετά το θόρυβο που προκλήθηκε  από την ανακοίνωσή της σχετικά με τη διαχείριση του μεταναστευτικού και τυχόν εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στο Νοσοκομείο Αμαλία  Φλέμινγκ. Η παραίτησή της κ. Νικητοπούλου έγινε αμέσως δεκτή από τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Παύλο Μαρινάκη ενώ  παραπέμπεται στο πειθαρχικό της οργάνωσης.   Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε και τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ ενώ από την αρχή η ΟΝΝΕΔ με σχετική της ανακοίνωση είχε κρατήσει αποστάσεις από τα όσα έγραφε η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης και ζητούσε εξηγήσεις από την παραιτηθείσα πρόεδρο.

Ειδικότερα  στην επιστολή της προς τον Υπουργό προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοϊδη,  μεταξύ άλλων  η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης παραθέτει στους λόγους που δεν επιθυμεί πρόσφυγες στην περιοχή, ενώ αναφέρεται και στην ένταξη των προσφυγόπουλων στο σχολείο, θέτοντας ερωτήματα για τη γλώσσα που θα διδάσκονται και το ωράριο διδασκαλίας, ενώ φαίνεται πως ταυτίζει συλλήβδην τα προσφυγόπουλα με τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

«Η επιστολή της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή τον σχεδιασμό για παραχώρηση πτέρυγας του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ για τη στέγαση μεταναστών, αποτελεί πιστό αντίγραφο των εκστρατειών μίσους που είχε οργανώσει η Χρυσή Αυγή για αίμα και τρόφιμα «μόνο για Έλληνες»», σημειώνει  μεταξύ άλλων το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Και συνεχίζει: «Στο κατάπτυστο αυτό κείμενο, είναι συγκεντρωμένα όλα τα ρατσιστικά και ακροδεξιά στερεότυπα τα οποία μολύνουν με φυλετικό μίσος την κοινωνία μας. Ούτε λίγο ούτε πολύ, η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης απαιτεί τον αποκλεισμό των προσφύγων και των μεταναστών από τις υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και εκπαίδευσης για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες».

Η ΟΝΝΕΔ 

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΟΝΝΕΔ όπου με την παρακάτω ανακοίνωσή της ζήτησε εξηγήσεις από την κ. Νικητοπούλου ενώ απάντησε και στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Η θέση της ΟΝΝΕΔ είναι σαφής και ανυποχώρητη: είμαστε δίπλα στην Κυβέρνηση στη διαχείριση τόσο του προσφυγικού, όσο και του μεταναστευτικού με τρόπο δίκαιο και αποτελεσματικό, χωρίς φωνές εντυπωσιασμού είτε από τη μία, είτε από την άλλη πλευρά.

Τα κρίσιμα ζητήματα απαιτούν μέτρο και νηφαλιότητα. Η επιστολή της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης δεν υπηρετεί αυτή την κατεύθυνση, παρ’ όλο που πηγάζει από ενδιαφέρον για την περιοχή της. Για το λόγο αυτό, θα κινήσουμε άμεσα τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να εξηγηθεί η θέση μας σε όλες τις οργανώσεις.

Τέλος, ευχαριστούμε το κόμμα της Μόριας και της Ειδομένης για το σημερινό μάθημα ανθρωπισμού. Το υποκριτικό τους ενδιαφέρον για ένα ζήτημα που αφορά ανθρώπους και τοπικές κοινωνίες είναι εδώ και χρόνια διαπιστωμένο με πικρό τρόπο, δεκάδες νεκρούς και αμέτρητα προβλήματα.

H NΔ

Δήλωση του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ κ. Τάσου Γαϊτανη:

*Καταδικάζουμε τις ακραίες δηλώσεις μέλους της νεολαίας του κόμματος*

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις είναι κατακριτέες, δεν εκφράζουν τη ΝΔ, αλλά αποτελούν προσωπικές απόψεις της επιστολογράφου. Για το θέμα αυτό έχει επιληφθεί το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο της ΟΝΝΕΔ, η οποία έχει και την ευθύνη του θέματος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα