back to top
20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Αλλάζει όψη η πλατεία Βικτωρίας

Διαβάστε επίσης

Σε ένα πραγματικό «στολίδι» της Αθήνας μετατράπηκε η πλατεία Βικτωρίας μετά τις πρόσφατες παρεμβάσεις αισθητικού χαρακτήρα που έγιναν από τον δήμο.

Η εικόνα της πλατείας δεν θυμίζει σε τίποτα εικόνες του παρελθόντος… Στα ειδικά παρτέρια τοποθετήθηκαν διάφορα είδη θάμνων και λουλουδιών, φοινικίες καθώς και νέος χλοοτάπητας στα φθαρμένα από τον χρόνο σημεία.

Τα κατεστραμμένα παγκάκια της πλατείας αντικαταστάθηκαν με νέα. Στον ευρύτερο χώρο υπάρχει σε μόνιμη βάση έντονη αστυνομική παρουσία, ακόμη και πεζά περίπολα της ΕΛ.ΑΣ, με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, με αποτέλεσμα να έχει περιοριστεί το τελευταίο διάστημα η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα στην περιοχή.

Οι έμποροι «λευκού θανάτου» που δρούσαν μέχρι πρότινος πέριξ της πλατείας άλλαξαν πλέον στέκια και οι συμπλοκές των συμμοριών που λυμαίνονταν την περιοχή φαίνεται να ανήκουν στο παρελθόν.

Η νέα από αισθητικής πλευράς εικόνα της πλατείας, σε συνάρτηση με την επιστροφή στο αίσθημα ασφάλειας στην τοπική κοινωνία, έδωσαν ζωντάνια σε όλη την περιοχή. Η πλατεία μετατράπηκε πάλι σε χώρο συνάντησης και βόλτας, τα καφέ γέμισαν πάλι με κόσμο.
Η τοπική κοινωνία, καταστηματάρχες και κάτοικοι, μιλούν για αναβάθμιση της περιοχής από την στιγμή που έγιναν όλες αυτές οι αλλαγές. Αισθητική αναβάθμιση που προήλθε από τη νέα δημοτική Αρχή και επιστροφή στην νομιμότητα που οφείλεται- οπως λένε οι κάτοικοι- στην αγαστή συνεργασία δήμου με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. « Η περιοχή άλλαξε εικόνα.

Οι αισθητικού χαρακτήρα παρεμβάσεις του δήμου έδωσαν νέα πνοή. Μπορούμε πλέον να απολαμβάνουμε την βόλτα μας και τον καφέ μας στην πλατεία Βικτωρίας. Ελπίζουμε να διατηρηθεί αυτή η κατάσταση. Όλοι μιλάνε για αναβάθμιση της περιοχής τους τελευταίους δυο μήνες», αναφέρουν χαρακτηριστικά καταστηματάρχες και κάτοικοι της περιοχής.

Ωστόσο, ορισμένοι από τους κατοίκους μέσα από το ρεπορτάζ του 9.84 για την κατάσταση στην πλατεία επέλεξαν να στείλουν μήνυμα στη νέα δημοτική αρχή για κάποιες ελλείψεις και πρόσθετες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στην περιοχή. Συγκεκριμένα:

1. Για τον φωτισμό της πλατείας. Σημειώνουν ότι σε πολλά σημεία είναι ελλιπής ο φωτισμός και πως σε κάποια άλλα έχουν σπάσει ή καεί οι λάμπες και πρέπει να αντικατασταθούν άμεσα.
2. Για το θέμα της καθαριότητας: Επισημαίνουν ότι η κατάσταση στην πλατεία από άποψης καθαριότητας είναι πάρα πολύ καλή, σε αντίθεση με κάποιους άλλους δρόμους στην ευρύτερη περιοχή όπως για παράδειγμα από την πλευρά τως οδών Φυλής, Χευδεν και Μιχάηλ Βόδα.

3) Από άποψης προστασίας του χώρου. Καταστηματάρχες και κάτοικοι ζητούν πιο έντονη την παρουσία της δημοτικής αρχής στην πλατεία με σκοπό να διατηρηθεί η καλή εικόνα της αισθητικής αναβάθμισης της. « Ελπίζουμε ότι έγινε από πλευράς δήμου να παραμείνει μέσα στο επόμενο διάστημα και για αυτό χρειάζεται περισσότερη επίβλεψη και από την δημοτική αστυνομία σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ», σημειώνουν με έμφαση. Σε αυτό ειδικά το «κομμάτι» επισημαίνουν και την παρουσία ασυνείδητων ιδιοκτητών σκύλων συντροφιάς που δεν μαζεύουν ως οφείλουν τις ακαθαρσίες των ζώων τους, κάτι που καθιστά αναγκαία την παρουσία της δημοτικής αστυνομίας στην πλατεία.

Κώστας Κορέλλης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα