back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Έκρηξη λίγο μετά τις 9 το πρωί στον Άλιμο σε συνεργείο επισκευής σκαφών επί της οδού Κόρης και Παλαιστίνης.

Διακόπτεται από σήμερα η ροή ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream 1 καθώς η Gazprom ανακοίνωσε την έναρξη εργασιών συντήρησής του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ρωσικής εταιρείας, οι εργασίες είναι προγραμματισμένο να διαρκέσουν ως τις 03:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ο αγωγός υπολειτουργεί ήδη με τις παραδόσεις να έχουν μειωθεί κατά 80% τους τελευταίους μήνες και πλέον θα φτάσει προσωρινά στο μηδέν, ενώ παραμένει αβέβαιο αν θα συνεχιστεί η ροή και σε τι ποσοστό.

Η ρωσική πλευρά κατηγορεί τη Δύση ότι με τις κυρώσεις της προκαλεί τις δυσλειτουργίες του αγωγού, καθώς παρεμποδίζουν την ομαλή συντήρηση του εξοπλισμού του. Η δύση από την πλευρά της θεωρεί ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί ως πρόσχημα τα παραπάνω για να περικόψει τις ποσότητες.

Πλέον, ο φόβος είναι ότι οι ρωσικές προμήθειες αερίου μέσω του Nord Stream 1 θα παραμείνουν στο μηδέν μετά το πέρας της συντήρησης, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση για τους Ευρωπαίους, ιδίως για τους Γερμανούς.

 

Πάντως, ο επικεφαλής της γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων Κλάους Μίλερ εκτίμησε ότι το Βερολίνο είναι τώρα καλύτερα προετοιμασμένο, καθώς τα στρατηγικά αποθέματα φυσικού αερίου της χώρας έχουν γεμίσει κατά σχεδόν 85%.

 

Καθ’ οδόν προς τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια είναι ομάδα επιθεωρητών του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας, όπως ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της Ραφαέλ Γκρόσι. «Θα μπούμε στο εσωτερικό του πυρηνικού εργοστασίου», ανέφερε σε δημοσιογράφους στο Κίεβο λίγο πριν από την αναχώρηση της αποστολής.

 

Συλλυπητήρια μηνύματα της διεθνούς κοινότητας για τον θάνατο σε ηλικία 91 ετών του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, τελευταίου ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης, που σφράγισε με τις μεταρρυθμίσεις του το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Τα «βαθιά του συλλυπητήρια» εξέφρασε ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Θα στείλει συλλυπητήριο τηλεγράφημα στην οικογένεια και στους οικείους» του εκλιπόντος, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ άλλαξε τον ρου της ιστορίας, είπε ο Αντόνιο Γκουτέρες.

«Σπάνιο ηγέτη» τον χαρακτήρισε ο Τζο Μπάιντεν.

Άνοιξε τον δρόμο για μια ελεύθερη Ευρώπη, δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Έφυγε ένας άνθρωπος της ειρήνης, έγραψε στο twitter ο Εμμανουέλ Μακρόν.

Για απώλεια ενός μεγάλου Ευρωπαίου κάνει λόγο το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι Ταλιμπάν γιορτάζουν σήμερα την πρώτη επέτειο από την απόσυρση του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ από το Αφγανιστάν. Έκτοτε τα 38 εκατομμύρια των Αφγανών είναι αντιμέτωποι με μία από τις σοβαρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις παγκοσμίως, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Οι αρχές των Ταλιμπάν έχουν κηρύξει τη σημερινή ημέρα εθνική γιορτή για το τέλος του πολέμου. Η αποχώρηση των διεθνών στρατευμάτων τερμάτισε την πιο μακρά στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ, η οποία ξεκίνησε ως απάντηση στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Κόστισε τη ζωή σε περισσότερους από 2.400 Αμερικανούς στρατιώτες.

«Το βάρος του πολέμου ξεπέρασε τα αμερικανικά σύνορα», επεσήμανε ο αμερικανικός στρατός σε χθεσινή ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι περισσότεροι από 3.500 στρατιώτες από άλλες χώρες του ΝΑΤΟ επίσης σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν.

 

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται από τον δήμο Αθηναίων το μεγάλο πρόγραμμα ανάπλασης και αναζωογόνησης των χώρων πρασίνου της πόλης. Νέα δέντρα και φυτά προσφέρουν οξυγόνο, αλλά και χρώμα σε κεντρικές πλατείες, άλση, πάρκα, πεζόδρομους και νησίδες, αναμορφώνοντας μέρα με τη μέρα τις 129 γειτονιές της Αθήνας.

Μόνο τον Αύγουστο έγιναν 19 πράσινες αναπλάσεις σε πυκνοδομημένες γειτονιές, όπως η Κυψέλη, η Νεάπολη, το Γουδή, ο Νέος Κόσμος, το Παγκράτι, το Μεταξουργείο, ο Βοτανικός, τα Πατήσια, το Γκύζη και οι Αμπελόκηποι.

«Με καθημερινά έργα μικρής κλίμακας, αλλά υψηλής αξίας, θα συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε την ποιότητα ζωής των Αθηναίων», επισημαίνει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

ΚΑΙΡΟΣ

Αρχικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 28 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα