back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ενόχληση Τσίπρα για το δημόσιο «αυτομαστίγωμα» ιστορικών στελεχών

Διαβάστε επίσης

Την ενόχληση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Α. Τσίπρα έχουν προκαλέσει οι δημόσιες τοποθετήσεις κορυφαίων στελεχών του κόμματος αναφορικά με τις κρίσεις που διατυπώνουν για το κατά πόσο ήταν έτοιμος ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας το 2015.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στο περιβάλλον του τέως πρωθυπουργού η ανάδειξη μιας τέτοιας συζήτησης, που τροφοδοτείται στο δημόσιο διάλογο από ιστορικά στελέχη της Κουμουνδούρου, όπως τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση, τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη, καθώς και τον επί σειρά ετών τσάρο της ελληνικής οικονομίας Ε. Τσακαλώτο, δεν ωφελεί στην παρουσία συγκυρία. Αφενός μεν προκαλεί μια αχρείαστη ομφαλοσκόπηση στα όρια της διαλυτικής εσωστρέφειας το συγκεκριμένο δημόσιο αυτομαστίγωμα, εκμηδενίζοντας συνάμα το αφήγημα πως ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια επειδή είχε ξεκάθαρο πολιτικό σχέδιο ως κυβέρνηση.

Αφετέρου δε διότι η όλη συζήτηση υπονομεύει και την προσπάθεια που γίνεται στην παρούσα φάση να αναδειχθεί το κόμμα ως αξιόπιστη πολιτική δύναμη, δηλαδή ισχυρό αντίπαλο δέος, απέναντι στην Ν.Δ του κ. Μητσοτάκη με στόχο την άμεση επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Επιπλέον, στενοί συνεργάτες του Α. Τσίπρα που αρνούνται να πέσουν στην παγίδα μιας εκ του πονηρού- όπως λένε- κουβέντας περί της κυβερνητικής επάρκειας ή ανεπάρκειας του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρουν με νόημα στον Αθήνα 9.84 πως η «αυτή η κρίση ειλικρίνειας» κάποιων στελεχών να κάνουν αυτοκριτική για το τι έγινε το 2015 είναι βούτυρο στο ψωμί της Νέας Δημοκρατίας, που μπορεί να την διευκολύνει για τη σύσταση μιας ακόμη εξεταστικής επιτροπής σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ για το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης της αριστεράς.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα