back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Φεστιβάλ χειροποίητης μπίρας στην Αθήνα

Διαβάστε επίσης

Έρχεται το πρώτο Athens Craft Beer Festival

Στο 1ο Athens Craft Beer Festival, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως και τις 20 Οκτωβρίου στο Κτήριο Νο 56 του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού συμμετέχουν 34 μικροζυθοποιίες από 10 χώρες με περισσότερες από 170 μπίρες που δεν κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, μπίρες πρωτοεμφανιζόμενες, μπίρες επετειακές, και σε κάποιες περιπτώσεις μπίρες φτιαγμένες αποκλειστικά για το φεστιβάλ.

Χειροποίητη μπίρα υψηλής ποιότητας από 34 μικροζυθοποιίες

Το Athens Craft Beer Festival διοργανώνεται για πρώτη φορά και διαφέρει από όλα τα άλλα φεστιβάλ γιατί αφορά αποκλειστικά τη χειροποίητη μπίρα υψηλής ποιότητας. Οι 34 μικροζυθοποιίες (με κάποιες να κάνουν την παρθενική τους εμφάνιση σε φεστιβάλ), 25 ελληνικές και 9 ξένες, από τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, τη Δανία, την Ισπανία, την Κροατία, την Ουγγαρία, τη Σερβία, τη Σουηδία και την Τσεχία, που έρχονται στην Ελλάδα ειδικά για το Athens Craft Beer Festival, συνθέτουν τη μοναδική προσφορά που το φεστιβάλ έχει εξασφαλίσει για το ζυθόφιλο κοινό.

Στον Ελληνικό Κόσμο

Τις μπίρες θα σερβίρουν οι ίδιοι οι μικροζυθοποιοί, οι οποίοι θα είναι εκεί για να συναντήσουν το κοινό και να συζητήσουν μαζί του για τις μπίρες τους .

Το Athens Craft Beer Festival οργανώνεται σε ένα εντυπωσιακό, ανακαινισμένο βιομηχανικό κτήριο που ανήκει στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (Ελληνικός Κόσμος), σε μία πάροδο της Πειραιώς στο ύψος της Σχολής Καλών Τεχνών. Εντός του κτηρίου θα βρίσκονται όλα τα μικροζυθοποιεία και στον υπαίθριο χώρο μουσική, τρία food truck και μία μικρή αγορά με αναμνηστικά είδη.

Μουσική και χορός

Αμερικανική φολκ, γαλανομάτα σόουλ και μουσική από τις ρίζες της αμερικανικής ροκ, ηλεκτρικό μπλουζ και τζαζ-μπλουζ, κάντρι ροκ, κλασικό ροκ, μπλούγκρας, ροκ από τα 70’s έως σήμερα, ροκαμπίλι και σάουθερν ροκ, θα ακουστούν ξεσηκωτικά από τις εξής μπάντες: Behind 12 Bars, Cloths, DK & the Band, Grey River & the Smoky Mountain, Melisma, No Quarter, Sofia Filonos & the Great Lovers, Still Unbroken και Vicky Bee & the Acoustic Troubles.

Επίσης, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, το Athens Craft Beer Festival φιλοξενεί το χορευτικό γκρουπ Greek Cowboys & Country Girls, που θα χορέψει ζωντανά Line Dancing σε ήχους country music

Φαγητό και καφές

Το Athens Craft Beer Festival φέρνει κοντά σας 3 food truck (καντίνες) με εξαιρετικό street food: Τα δύο εξ αυτών είναι τα YECHEF (World Street Food), του σεφ Ηλία Σκουλά και το μοναδικό Po’ Boys BBQ, από τον σεφ Βασίλη Σπόρο, ενώ το τρίτο θα ανακοινωθεί σύντομα.

Διοργάνωση

Τη διοργάνωση του Athens Craft Beer Festival συνυπογράφουν η εταιρεία Vinetum και η Cava di Patsi,  διανομέας craft μπίρας στην Ελλάδα.

Info

Πειραιώς 254 (είσοδος Γ’ του «Ελληνικού Κόσμου»)

Το εισιτήριο του 1ου Athens Craft Beer Festival θα κοστίζει 3€ και θα περιλαμβάνει αναμνηστικό γυάλινο ποτήρι δοκιμής.

Οι μπίρες θα κοστίζουν 1€ για δοκιμή 50 ml και 4-6€ οι περισσότερες για ένα γεμάτο ποτήρι 375 ml.

Ωράριο λειτουργίας:

Παρασκευή 18 και Σάββατο 19 Οκτωβρίου 17:00-01:00 και Κυριακή 20 Οκτωβρίου 14:00-23:00.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα