back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κ. Καραμανλής: «Ηλεκτροκίνηση και ανανέωση στόλου Ι.Χ. οι προτεραιότητες του υπ. Μεταφορών»

Διαβάστε επίσης

Η ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης και κίνητρα για ανανέωση του στόλου των αυτοκινήτων, τα οποία είναι γερασμένα, είναι ο στόχος του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, όπως υπογράμμισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Κώστας Καραμανλής.

Ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι «η κυβέρνηση θα ευνοήσει και θα ενθαρρύνει ώστε να μπορεί ο Έλληνας πολίτης να αγοράζει και αυτοκίνητο μέχρι πενταετίας και χωρίς τους παλαβούς δασμούς που έχουμε με τους εκτελωνισμούς». Ξεκαθάρισε πάντως ότι στα κίνητρα δεν θα είναι η απόσυρση. «Θα πρέπει να εξετάσουμε να δώσουμε κάποια κίνητρα αν μπορούμε για την αγορά καινούργιων αυτοκινήτων» και πρόσθεσε: «Ο πλέον αρμόδιος είναι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το Υπουργείο Οικονομικών, διότι για να δώσουμε μια ώθηση για να ανανεώσουμε και τον στόλο των Ι.Χ. και τον στόλο των λεωφορείων, πρέπει να δούμε πόσο θα μας κοστίσει αυτό».

Αναφερόμενος στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στα ΜΜΜ, για τις οποίες η προηγούμενη κυβέρνηση, δεν είχε υπογράψει, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σημείωσε: «Διαδεχτήκαμε μια Κυβέρνηση η οποία προσπαθούσε να πείσει τους πάντες ότι έχει μονοπώλιο στην κοινωνική ευαισθησία, διότι ήταν μια Αριστερή Κυβέρνηση. Θα σας πω το δικό μας παράδειγμα στο Υπουργείο Μεταφορών. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας: Επί 3,5-4 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ επί της ουσίας δεν είχε υπογράψει καμία συλλογική σύμβαση εργασίας».

Ο κ. Καραμανλής υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση θα τιμήσει τις συλλογικές συμβάσεις των εργαζομένων. «Εμείς την Παρασκευή αυτό το θέμα το κλείσαμε, διότι έγινε Γενική Συνέλευση των εργαζομένων και ανακοίνωσαν απεργίες και είπαμε σε ευρύτατη σύσκεψη ότι εμείς φέτος θα τιμήσουμε αυτές τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, διότι είναι προεκλογική μας δέσμευση πρώτον και θα δούμε από του χρόνου, θα κάτσουμε κάτω να εξορθολογίσουμε τα οικονομικά όλων των ΔΕΚΟ και να δούμε τι μπορούμε πλέον να δίνουμε, αλλά από το περίσσευμα». «Διότι το να δίνουμε δεξιά και αριστερά επιδόματα και αυξήσεις από δανεικά νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουμε ότι αυτά τα μαθηματικά είναι μαθηματικά τα οποία δεν βγαίνουν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα