back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Καμπανάκι» για την πλατεία Προφήτη Ηλία Παγκρατίου

Διαβάστε επίσης

«Καμπανάκι» κρούει η τοπική κοινωνία του Παγκρατίου για την κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία του Προφήτη Ηλία, μία από τις ωραιότερες της Αθήνας. Άνθρωποι του Ιερού Ναού, που βρίσκεται επί της πλατείας, κάνουν λόγο για συσσωρευμένα προβλήματα και απευθύνουν έκκληση -μέσω του 9.84- στην νέα δημοτική αρχή για την επίλυσή τους.

Κάτοικοι και καταστηματάρχες της περιοχής ζητούν από τον δήμαρχο Αθηναίων να δώσει προτεραιότητα στην επίλυση των προβλημάτων της πλατείας του Προφήτη Ηλία, σημειώνοντας ότι ο Κώστας Μπακογιάννης γνωρίζει από «πρώτο χέρι» την κατάσταση μιας και τον Δεκέμβριο του 2018 είχε επισκεφθεί την περιοχή τους από την θέση του υποψηφίου.
Έλλειψη σε φρεάτια όμβριων υδάτων, ελλιπής φωτισμός, απουσία χώρων στάθμευσης, κατεστραμμένα παγκάκια, είναι μερικά από τα προβλήματα τα οποία επισημαίνουν οι κάτοικοι προσθέτοντας σε αυτά την ελλιπή καθαριότητα, την παρουσία αστέγων, την μετατροπή της πλατείας σε χώρο αφόδευσης σκύλων συντροφιάς.

[su_slider source=”media: 134648,134647,134646,134645,134644,134643,134642,134640,134639″]

Μοναδικό αισιόδοξο στοιχείο για την τοπική κοινωνία φαίνεται ότι είναι οι χαμηλοί δείκτες εγκληματικότητας στην περιοχή, σε αντίθεση με άλλες γειτονιές της Αθήνας.

«Τα δυο μεγάλα θέματα της πλατείας είναι ο ελλιπής φωτισμός και η έλλειψη φρεατίων γύρω από την πλατεία, προβλήματα που είχαμε θέσει στον κ. Μπακογιάννη. Λόγω της έλλειψης φωτισμού και γενικότερα της εγκατάλειψης της πλατείας, ο χώρος έχει μετατραπεί σε «σπίτι» αστέγων. Πρόκειται για συνανθρώπους μας, που δυστυχώς όμως δεν σέβονται τον χώρο που διαβιώνουν» δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο ιερέας του Ναού του Προφήτη Ηλία, Κωνσταντίνος Σκαρτούλης. «Η Εκκλησία είχε βρει για αυτούς τους ανθρώπους χώρους για την μόνιμη στέγαση τους, αλλά δυστυχώς οι ίδιοι είναι που δεν θέλουν να φύγουν από την πλατεία. Πολλοί ενορίτες μας ρωτούν γιατί δεν κάνει κάτι η Εκκλησία για την επίλυση των προβλημάτων, αλλά δυστυχώς δεν είναι στην αρμοδιότητα μας. Αρμόδιος είναι ο Δήμος Αθηναίων» σημειώνει ο κ. Σκαρτούλης.

Η εικόνα της πλατείας είναι αποκαρδιωτική. με απλωμένα ρούχα και βαλίτσες με πτοσωπικά είδη μέσα στις φυλλωσιές, παγκάκια σπασμένα και βρώμικα, ελλιπής φωτισμός και ελάχιστα φρεάτια.

«Κατά καιρούς έχουν γίνει μικροπαρεμβάσεις από τον Δήμο όσον αφορά τον φωτισμό , αλλά πολλά σημεία της πλατείας παρουσιάζουν πρόβλημα. Επίσης κάτι πρέπει να γίνει με τα πεζοδρόμια, τα κατεστραμμένα παγκάκια και το θέμα της έλλειψης πάρκινγκ στην περιοχή”, τονίζουν οι κάτοικοι.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα