Search

Κέικ μπανάνας…

188

Σήμερα λέω να φτιάξουμε ένα ωραιότατο κέικ, με τις μπανάνες που δεν φάγαμε και μας μαυρίσανε λίγο απ έξω, για να συνοδεύσουμε τον απογευματινό μας καφέ.

Ξεκινάμε…

Θα χρειαστούμε ένα πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, τρία αυγά, δύο βανίλιες, ένα φλιτζάνι του τσαγιού λάδι, ενάμιση φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη και τον πολτό από τις μπανάνες που θα βάλουμε στο μούλτι για να πολτοποιήσουμε, με λίγο κονιάκ μαζί.

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, έχω πάψει να χρησιμοποιώ βούτυρο για τα κέικ μου και χρησιμοποιώ πάντα λάδι, σας διαβεβαιώνω δε,  ότι είναι υπέροχα και πολύ υγιεινά!!

Σε μια λεκάνη λοιπόν ρίχνουμε την ζάχαρη με το λάδι και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι ν ασπρίσουν, μετά ρίχνουμε τα αυγά  και συνεχίζουμε το χτύπημα για πέντε λεπτά.

Αμέσως μετά ρίχνουμε τον πολτό από τις μπανάνες με το κονιάκ μαζί και συνεχίζουμε να χτυπάμε…

Ανακατεύουμε μετά μέσα στο αλεύρι τις βανίλιες και σιγά – σιγά το ρίχνουμε στο μείγμα μας και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ χειρός, μέχρι να ρίξουμε όλο το αλεύρι και να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Έχουμε ελαφρώς λαδώσει την φόρμα μας κι ας είναι αντικολλητική, ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, πάνω  – κάτω για μια ώρα και ένα τέταρτο περίπου.

Το κέικ είναι έτοιμο, όταν του κάνουμε μια μαχαιρά και η λάμα του μαχαιριού βγει καθαρή, παλιό κόλπο!!!

Αναποδογυρίζουμε το κέικ προσεκτικά από την φόρμα στην πιατέλα κι αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη αν θέλουμε.

Print Friendly, PDF & Email



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *