back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το Παρίσι σε «κόκκινο συναγερμό» για το Γαλλία-Τουρκία

Διαβάστε επίσης

«Κόκκινος συναγερμός» έχει σημάνει στο Παρίσι για το παιχνίδι υψηλού κινδύνου και έντονης πολιτικής χροιάς στο Stade de France, όπου η Γαλλία θα υποδεχθεί την Τουρκία για την προκριματική φάση του EURO 2020.

Η Γαλλία υποδέχεται την Τουρκία στο πλαίσιο των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2020, σε στιγμές έντονης έντασης μεταξύ των δύο χωρών λόγω της επίθεσης των Τούρκων στην Συρία .

Η Γαλλία ζήτησε επισήμα από την Άγκυρα να τερματίσει άμμεσα την στρατιωτική επίθεση στα κουρδικά εδάφη, οι Τούρκοι αγνοούν τις φωνές αυτές και οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών βρίσκονται στον…πάγο. Και κάπου εδώ έρχεται η αποψινή αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων στο Stade de France και υπάρχει έντονη ανησυχία για το τι μπορεί να συμβεί στις κερκίδες μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων αλλά και στους δρόμους προς το γήπεδο.

Αιτία η αναμενόμενη παρουσία περίπου 30.000 Τούρκων φιλάθλων στις εξέδρες, φτάνοντας από τη Γερμανία και το Βέλγιο, έτοιμοι, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, να αποδοκιμάσουν τον γαλλικό εθνικό ύμνο, αλλά και να επικροτήσουν πιθανή επανάληψη του στρατιωτικού χαιρετισμού των παικτών της εθνικής ομάδας. Η παρουσία έντονης αστυνομικής δύναμεις είναι αναμενόμενη, προκειμένου να προλάβουν τα χειρότερα.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα