back to top
21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Αίτημα για εξαίρεση ροδάκινων από τους Δασμούς των ΗΠΑ

Διαβάστε επίσης

Την ανάγκη να εξαιρεθούν τα ροδάκινα από την επιβολή πρόσθετων δασμών από τις ΗΠΑ υπερασπίστηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης στην ομιλία του στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας που έγινε στο Λουξεμβούργο.

Ο κ. Βορίδης γνωστοποίησε στους ομολόγους του ότι οι αμερικανικοί δασμοί στην χώρα μας είναι ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο, δήλωσε την στήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ώστε να αποφευχθεί η επιβολή δασμών που πλήττει κυρίως τα επεξεργασμένα ροδάκινα αξίας 25 εκατομμυρίων ευρώ δεδομένου ότι ο τομέας αυτός έχει ήδη υποστεί απώλειες λόγω του ρωσικού εμπάργκο.

Επιπλέον, ο υπουργός υπερασπίστηκε τις ελληνικές θέσεις σχετικά με τον προϋπολογισμό της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής αναφέροντας ότι οι ψηλές περιβαλλοντικές φιλοδοξίες της ΕΕ δεν συμβαδίζουν με σχέδια για την περικοπή του προϋπολογισμού αλλά και ότι η εισοδηματική στήριξη των γεωργών δεν επιτρέπεται να υποτιμηθεί. Πάντως, ο κ.Βορίδης τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «Η επιβίωση των μικρών εκμεταλλεύσεων είναι ύψιστης σημασίας για την ζωτικότητα της ελληνικής υπαίθρου».

Γιώργος Σάτρας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα