back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αντικαπνιστικό έλεγχο και στα σχολεία, ζητά από τους Δήμους ο υπουργός Υγείας

Διαβάστε επίσης

Με εγκύκλιό του για τους υγειονομικούς ελέγχους, ο Βασίλης Κικίλιας ζητεί αυστηρή τήρηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας και στους χώρους των σχολείων τονίζοντας ότι «περιοδικοί έλεγχοι θα γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, με πνεύμα συνεργασίας και σεβασμού, με στόχο τη διασφάλιση της υγείας του σχολικού πληθυσμού».

Ο υπουργός αναφέρει πως τα αποτελέσματα των ελέγχων στους χώρους των σχολικών εγκαταστάσεων και ειδικότερα των σχολικών κυλικείων, καντινών και των χώρων εστίασης, θα πρέπει να αποστέλλονται στο υπουργείο Υγείας, συγκεντρωτικά́ ανά́ σχολικό έτος.

Ο κ. Κικίλιας ζητεί από τα υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών, Εργασίας, Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Προστασίας του Πολίτη να ενημερώσουν τους εποπτευόμενους τους φορείς και τα νομικά πρόσωπα με απώτερο στόχο την καλύτερη συνεργασία για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Με άλλη εγκύκλιο, που είχε στείλει τον περασμένο Ιούλιο, καθόριζε λεπτομερώς τους δημόσιους χώρους στους οποίους απαγορεύεται το κάπνισμα.

Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται οι χώροι που παρέχεται εκπαίδευση όπως: σχολεία, Πανεπιστήμια, Τεχνολογικά Ιδρύματα, φροντιστήρια, τα νηπιαγωγεία, οι παιδικοί σταθμοί, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, οι παιδότοποι, καθώς και οι κλειστοί χώροι διεξαγωγής αθλοπαιδιών, ομαδικών αθλημάτων και αθλητικών εκδηλώσεων.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα